Home Aktualno Advent u Kninu predstavlja Božićno K(n)ino: Večeras „Grinch“ i „Ovog Božića“

Advent u Kninu predstavlja Božićno K(n)ino: Večeras „Grinch“ i „Ovog Božića“

358
17 Shares

U sklopu bogatog programa Adventa u Kinu ponedjeljkom vas očekuje Božićno K(n)ino, a u Domu HV ovaj i sljedeći ponedjeljak, 23. i 30. prosinca moći ćete pogledati super božićne filmove, i to po dva animirana i dva igrana filma. ‘Grinch’, ‘Ovog Božića’, ‘Kralj lavova’ i ‘Umri muški’ odlična su prilika da povedete ekipu, prijatelje, obitelj i kolege i skupa uživate u vječnim božićnim klasicima.

ponedjeljak, 23. prosincas početkom u 18.30 sati na redu je prva projekcija koja će razveseliti najmlađe – animirani film ‘Grinch’.  Najnovija ekranizacija utemeljena na fiktivnom popularnom liku kojeg je izmislio američki pisac za djecu, Dr. Seuss, animirana je obiteljska komedija u kojoj se, nakon skoro dva desetljeća,  simpatično zeleno gunđalo vraća na velike ekrane. Grinch je naravno odlučan u namjeri da upropasti Božić u selu Whoville, no, umjesto da on ukrade Božić kao što smjera, velikodušnost i blagdanski duh mlade djevojčice preoteti će njegovo srce i možda čak spriječiti njegove zle namjere.

Isti dan, s početkom u 20.30 sati možete pogledati zanimljivi igrani film ‘Ovog Božića’. Priča o obitelji Whitfield, afroameričkoj obitelji koja živi u predgrađu Los Angelesa. Prvi put u sedam godina, sva djeca i njihove bolje polovice okupit će se pod istim krovom za Božić i dok prolaze kroz uspone i padove, oni ponovno otkrivaju što je to što ih čini obitelji.

Sljedeći ponedjeljak, 30. prosinca rezervirajte za najomiljeniji film velikih i malih – ‘Kralja lavova’! Film u Domu HV počinje u 17 sati, a ne sumnjamo da će se tražiti mjesto više. Kralj lavova je prvi Disneyjev animirani klasik sinkroniziran na hrvatski jezik. Sinkronizacija je napravljena 2003. godine, a film se smatra jednim od najgledanijih i najprodavanijih animiranih filmova na fizičkim izdanjima u Hrvatskoj ikada.

Bezbrižno djetinjstvo princa Simbe, sina moćnog kralja Mufase, naglo je prekinuto kada mu ujak Skar ubije oca, a Simbu proglasi odgovornim i protjera ga iz kraljevstva. U progonstvu se lavić sprijatelji s bradavičastom svinjom Pumbom i merkatom Timonom, s kojima provodi dane i od kojih uči. No godine prolaze i Simba ne može pobjeći od prošlosti, te ga posjeti duh oca, koji mu govori da se mora vratiti u kraljevstvo, poraziti Skara te zauzeti mjesto na tronu. Prihvaćajući „Hakuna matata“ filozofiju, zajedno sa svojim komičnim prijateljima, Simba kreće uzeti ono što mu pripada.

Nakon Kralja lavova, u 19.30 sati na redu je najbožićniji film svih vremena, film koji se gleda iznova i iznova, a mnogi ga zovu ‘najbožićnijim filmom koji to nije’. Riječ je dakako o klasiku ‘Umri muški’!

Umri muški prvi je u serijalu istog naslova u kojima Bruce Willis glumi policajca Johna McClanea koji se uvijek nađe u opasnim situacijama. Uz majstorsku režiju (prvi i treći film trilogije režirao je John McTiernan, a drugi Renny Harlin) i izvrstan scenarij u kojem je napetost prožeta humorom, karakteri dobro smišljeni, a akcija nije sama sebi svrhom, Bruceu Willisu pripada zasluga za planetarnu popularnost ovog serijala.

Rezervirajte ponedjeljak 23. i 30. prosinca za posjet Božićnom K(n)inu i uživajte u odličnim naslovima! 

17 Shares