Home Crna kronika Bijesne limuzine za funkcije fine

Bijesne limuzine za funkcije fine

352
SHARE

Jesmo li što naučili u demokraciji, u ovih 20 godina? Po mom skromnom mišljenju, na žalost nismo. Osim što su nam usta puna demokracije, sve drugo je manje-više ostalo isto. Ah da, nećete završiti više u zatvoru zbog verbalnog delikta, ali ćete završiti na cesti.

Znači, što je cilj svih političara u Hrvatskoj u posljednjih 200 godina: što duže ostati na vlasti. Jer kad si na ‘vlasti’, onda si na samom izvoru svega, od moći do novca, a sam si tvorac ne samo svoje nego i tuđe sreće.

$(KGrHqZ,!lwFI2IS,5BbBSOwGY68Bg~~48_20A nekako sve ove naše političare, bili SDP-ove ili HDZ-ovi vesele skupe i brze limuzine, i što je najgore, većina njih nije ni svjesna zašto se svi zgražaju jer se recimo županica SMŽ Marina Lovrić Merzel ,vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić, ili pak kninska gradonačelnica  Josipa Rimac moraju voziti u pola milijuna kuna teškim limuzinama. Što više, čude se kad im se postave pitanje:  Zašto? Odgovor je – zato jer mogu.

Stupci  novinskih članaka ovih dana puni su tehičkih karakteristike audija A6, sa diesel motorom, vrijednosti 433000,00 kn kojeg je naručila županica Sisačko-Moslovačke Županije Marina Lovrić Merzel.

Možda nekima VW passat kninske gradonačelnice izgleda skromnije od audija A6, (ili smatraju da HDZ-ovi dužnosnici mogu i smiju sebi kupovati vozila od pola milijuna kuna – naravno na račun poreznih obveznika).

Jer, ispod haube VW passata kojeg (najviše za osobne i stranačke potrebe koristi kninska gradonačelnica) krije se moćan benzinski motor sa + 200 KS, krije se i 4-motion pogon, grijana sjedala sa profinjenom kožom i alcantrom za , vrhunski Hi-Fi te brojne druge „sitnice“ sa kojima početna cijena navedenog passata u tren oka dostiže iznos od  pola milijuna kuna, a uz još veću rastrošnost isti passat može dosegnuti cijenu od 800000,00 kn.

2013-11-05 07_27_02-GreenshotDa ne govorimo o tome kako je svaki prijeđeni kilometar sa navedenim passatom gotovo dvostruko skuplji od kilometra kojeg napravi audi a6 – diesel.

Sa druge strane, Vlada Kraljevine Norveške raspolaže s ukupno 23 automobila, čak 17 manje od ‘naše’ Hrvatske.

Finski ministri i premijer imaju pravo na automobile za službene potrebe i za vožnju od posla do kuće s tim da bi svaku vožnju izvan radnog vremena morali prijaviti u svojoj poreznoj kartici i to kao oporezivi prihod.

U Hrvatskoj se i gradonačelnici moraju voziti u bijesnim limuzinama. Čak i oni koji su tijekom mandata uspjeli svoj grad dovesti na „prosjački štap“.

Niti (još uvijek) gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta ne štedi na sebi i svom luksuzu, te je nedavno, usred krize kupio limuzinu za 425 tisuća kuna. Sa sportskim ovjesom, kožnim sjedalima …

Nedavno je i pločanski gradonačelnik Ante Karamatić , na sjednici gradskog vijeća, bacao i kidao listove “Slobodne Dalmacije”  koja je obznanila priču o kupnji službenoga gradskog Audija A6 vrijednog 659 tisuća kuna.

I tako, nama je nenormalno ono što je Fincima normalno i obrnuto. I zato je to jedna skroz druga dimenzija u koju mi možemo samo gledati.

 

 

Preuređeno sa http://www.politikaplus.com