Home Iz svijeta Bjegunac iz zatvora zaposlio se u praškom muzeju i pokrao ga

Bjegunac iz zatvora zaposlio se u praškom muzeju i pokrao ga

346
0 Shares

Češki prevarant koji je bio u bijegu iz zatvora zaposlio se kao glavni ekonomist u muzeju u kojem je ukrao oko deset milijuna čeških kruna (365 tisuća eura), prenose lokalni mediji.

technickemuz


Policija je u četvrtak stigla u praški muzej kako bi uhitila Vladimira Prokopa u njegovu uredu u nacionalnom poljoprivrednom muzeju u blizini ministarstva unutarnjih poslova no one je pobjegao iz muzeja kroz izložbene dvorane i potom je otišao taksijem, prenijela je televizija Nova.

“Bio je običan čovjek i nitko ne bi pomislio da se radi o prevarantu svjetske klase”, kazao je glasnogovornik muzeja Lubomir Marsik.

Ukradeni iznos predstavlja oko trećine godišnjeg proračuna muzeja a veći dio pronađen je u plastičnim vrećicama u njegovu stanu.

caslav-pradedeckuv-traktor-2008-03Prokop je posao dobio uz lažne isprave. U lipnju prošle godine pobjegao je iz zatvora u kojem je odsluživao kaznu za pronevjeru oko deset milijuna čeških kruna iz praškog sjedišta evangeličke crkve češke braće gdje je upravljao donacijama iz inozemstva.

feral news / slobodnadalmacija / HINA /

0 Shares