Home Aktualno Članovi Debatnog kluba OŠ Domovinske zahvalnosti održali su javnu debatu na tezu...

Članovi Debatnog kluba OŠ Domovinske zahvalnosti održali su javnu debatu na tezu „Knin promiče svoju kulturnu baštinu“

204
SHARE

30.10. 2018. članovi Debatnog kluba OŠ Domovinske zahvalnosti održali su javnu debatu na tezu „Knin promiče svoju kulturnu baštinu“. Debata je organizirana u suradnji s Narodnom knjižnicom Knin u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige posvećenog kulturnoj baštini u dvorani kninskog veleučilišta.

Roko Tojčić je izvrsno odradio ulogu moderatora debate i u uvodnom dijelu objasnio što je to debata i uveo nas u bogatstvo kninske kulturne baštine.

Ovaj put učenici su debatirali u malo promijenjenom formatu i smanjenom broju govornika ali to nije niti malo umanjilo užitak slušanja debate i govora suprotstavljenih strana.

Afirmaciju je predstavljao Nino Ljubas a negaciju Ante Raić.

Nino je zastupao tezu da Knin promiče svoju kulturnu baštinu i to pokušao dokazati povezujući važnost obrazovanja, koji je bio njegov kriterij, i argumente koji su govorili o važnosti očuvanja naslijeđenog i koristi od turizma.

Ante je u negaciji pokušao dokazati da Knin ne promiče dovoljno svoju kulturnu baštinu objašnjavajući to kroz zadovoljstvo građana i turista, te iznoseći dokaze kako se zanemaruju tradicijski običaji te da od dosadašnje promidžbe nemaju korist ni građani Knina ni njihovi gosti.

Roko je uključio i publiku između govora koja je imala priliku reći svoje mišljenje.

Nakon debate, publika je odlučila kako je Ante, odnosno negacijska strana, bolje iznijela svoje argumente i dokaze, te je ovaj put odnio  pobjedu.

Veselimo se sljedećim debatama!

Voditeljice debatnog kluba: Ivana Vidović i Marijana Blažević

OŠ Domovinske zahvalnosti