Home Aktualno Da bi ponovno hodao Ante Duilo treba vašu pomoć: Slomio je vratnu...

Da bi ponovno hodao Ante Duilo treba vašu pomoć: Slomio je vratnu kralježnicu, ali postoji šansa da stane na noge

739
114 Shares

Ante Duilo ostao je nepokretan nakon nesretnog skoka prošlo ljeto prilikom kojeg je slomio vratnu kralježnicu, a da bi prohodao treba pomoć sugrađana. Naime, iako su prognoze liječnika bile crne, Ante se djelomično oporavio, a postoji šansa i da ponovno prohoda. No, za to mu treba vaša pomoć, jer terapije u poliklinici u Zagrebu koje bi mu uvelike pomogle da ponovno bude pokretan koštaju 144 tisuće kuna, a HZZO ih ne pokriva – javlja sibenik.in

– Prošle godine 9. kolovoza prilikom skoka u bazen slomio sam vratnu kralježnicu. Operiran sam u Zadru, prognoze su bile nikakve, da ću biti ‘biljka’, no djelomično sam se oporavio. Bio sam 7 mjeseci u  Varaždinskim toplicama, oni su me ojačali, podigli me. Vratili su mi se impulsi u noge i sada bi mi trebala druga terapija koju ne pokriva HZZO. Riječ je o rehabilitaciji u Poliklinici Glavić u Zagrebu koja bi trajala 12 tjedana po 6-7 sati dnevno, a predračun je da bi to došlo 144.000 kuna – priča nam Ante.

Inače, Ante je otac dvije kćerke, jedna ima 6,5 godina, a drugu je dobio nekoliko mjeseci nakon nesreće te ima samo 4,5 mjeseca. Ante se sa suprugom i kćeri prošle godine nedugo prije nesreće doselio iz Knina u Šibenik, a onda je uslijedio nesretan pad i prijelom kralježnice zbog kojeg je ostao nepokretan. Ali, unatoč lošim prognozama, pomalo se oporavljao i sada postoje šanse da stane na noge i to uz rehabilitaciju u Zagrebu.

– Bio sam na pregledu i rekli su mi da imam velike šanse da stanem na noge, da ponovno vodim samostalan život. Te terapije neophodne su da prohodam, to bi bili intenzivni treninzi, terapije uz vrhunske stručnjake. Postoji šansa da prohodam, da stanem na noge, da mogu voditi samostalan život – priča nam Ante koji ni nakon teških nevolja koje su ga zadesile ne gubi pozitivan duh.

Anti možete pomoći donacijama na račun Erste banke- Ante Duilo, HR2424020063207404506 . Nadamo se da će Šibenčani još jednom pokazati da imaju veliko srce i omogućiti Anti rehabilitaciju kako bi ustao iz invalidskih kolica i ponovno stao na noge.

sibenik.in

114 Shares