Home Crna kronika Dokumentirano: Milan Fehir potpisao je s Minacom (Billa) PREDUGOVOR puna...

Dokumentirano: Milan Fehir potpisao je s Minacom (Billa) PREDUGOVOR puna dva i pol mjeseca prije nego što kninsko GV njegovu ponudu odabralo kao najpovoljniju!

1475
0 Shares

Naslov bi mogao glasiti i – Milan Fehir već je u svibnju 2008. god. znao da će zaraditi 5,6 milijuna kuna, dva i pol mjeseca prije nego što je kninsko gradsko vijeće prihvatilo njegovu ponudu u kojoj nudi 1,2 milijuna za 6000 m2 najelitnijeg gradskog zemljišta!

Naslov bi također mogao glasiti – zlouboraba položaja i ovlasti pojedinih dužnosnika …

No, krenimo redom.

Ljeto je godine 2008.  Lijepom našom Hrvatskom suvereno vlada HDZ, a premijer Sanader koji je u tom trenutku bio na vrhuncu svoje moći nije davao nikakav nagovještaj da će već idućeg ljeta „abolirati“ s premijerske dužnosti.

svečana sjednica GV 2008 dodjela nagradaBlagdan Sv. Ante, ujedno i Dan Grada Knina te se godine proslavljao posebno svečano. Gradonačelnica Rimac, ujedno predsjednica Odbora za nagrade i imenovanja,  tog je dana na svečanoj sjednici uručila Nagrade i Plakete Grada Knina : ministru Čobankoviću, generalu Kruljcu, Tomislavu Debeljaku i fra Željku Toliću, dok su se iz prvih redova kninskim HDZ-ovcima smješkala dva ugledna HDZ-ovca iz Virovitice  – Josip Đakić, saborski zastupnik i predsjednik HVIDRA-e,  i Ivica Kirin, ministar unutrašnjih poslova RH.

No, i Đakića i Kirina osim međusobnog prijateljstva veže  dugogodišnje privatno-poslovno prijateljstvo s Milanom Fehirom, virovitičkim poduzetnikom, direktorom propale drvne industrije GAJ u kojoj je Josip Đakić bio član upravnog odbora.

Iako je drvna industrija „Gaj“, nekad ponos virovitičkog kraja opljačkana i uništena, poduzetni Milan Fehir relativno uspješno upravljao je i s malom obiteljskom firmom A.C.C. doo , koju je osnovao ratne 1992. godine i kojoj je djelatnost –  kupoprodaja nekretnina!

 

Ozarena Josipa Rimac te je godine imala višestruke razloge razloga za slavlje. Na poklon je dobila od države i u vlasništvo supruga Danijela upisala cijelu kuću od 594 m2 stambenog prostora  s okućnicom približno iste kvadrature , prijašnji vlasnici kuće (obitelj Ilije Puača) financijski podmireni  i od Grada Knina stambeno zbrinuti mirno i tiho su se iselili, a Grad Knin je 2008. godine naveliko „trgovao“ s gradskim zemljištima.

Afera „Pročiščavač“ u kojoj je grad Knin „platio“ već dvaput plaćeno zemljište koje je od 2003. godine u vlasništvu DIV-TVIK-a odnosno T.Debeljaka, čime je gradska blagajna bespotrebno osiromašena za 979.675,82 kuna odvijala se upravo 2008. godine, a iste godine Grad je „na bubanj“ stavio i  6000 m2 uvjerljivo najatraktivnijeg gradskog zemljišta koji je prostorno-urbanističkim planom namjenjen izgradnji velikog trgovačkog centra.

Kupac se, tvrde tadašnji oporbeni vijećnici,  morao obvezati da zemljište neće prenamjeniti, odnosno da će na njemu izgraditi  trgovački centar (s podzemnom garažom)  u kojem će zaposliti najmanje šezdesetak  Kninjana.

11. kolovoza 2008. g. na sjednici GV,  kninski vijećnici razmatraju nekoliko pristiglih ponuda, te na istoj sjednici prihvaćaju  „najpovoljniju“  ponudu  upućenu iz Virovitice od Milana Fehira – direktora A.C.C. doo , koji je Gradu Kninu za zemljište ponudio  – 1,22 milijuna kuna!

No Milan Fehir, direktor ACC doo niti jednog trenutka nije na kupljenom zemljištu planirao niti graditi, niti zapošljavati. Svaki trgovački centar mora imati registriranu djelatnost PRODAJA ROBE NA MALO , a Fehirov ACC doo tu djelatnost nije registrirao.

Fehirova tvrtka  ACC doo registrirana je za trgovinu nekretinama, a time se i dan-danas bavi

http://www.acc.hr/

ACC doo Virovitica

Da je cijeli ovaj natječaj pomno i gotovo vrhunski isplanirana višemilijunska pljačka u kojoj je Fehir poslužio kao podobni HDZ-ov trgovac, dokazuje tijek događaja i dokumentacija u prilogu.

Fehir je podnio ponudu za kupovinu zemljišta u Kninu, a njegova je ponuda kao najpovoljnija odabrana na sjednici GV dana 11. kolovoza 2008.g.. Navodno se na natječaj javila još jedna firma koja je za zemljište ponudila nešto više od 3 milijuna kuna.

Međutim, Fehir već koncem svibnja, dakle puna dva i pol mjeseca prije sjednice GV,  ZNA kako će kninsko gradsko vijeće odabrati upravo njegovu ponudu i prihvatiti njegovih pnuđenih 1,2 milijuna kuna za zemljište.

Ipredugovor-ACC--i-MINACO-svibanj-2008Fehir očito unaprijed ZNA da je njegova ponuda odabrana, te dana 30. svibnja 2008. potpisuje PREDUGOVOR s Minacom (Billa), kojim još nekupljeno zemljište prodaje Minacu (Billa)  za 6,8 milijuna kuna!

Kninjani su ipak na koncu dobili svoj trgovački centar,( istina, bez podzemne garaže i s petnaestak zaposlenih),  a Milan Fehir 2008. godine obavio je trgovinu svog života –  zemljište koje je Josipi Rimac i gradskom vijeću vrijedilo svega 1,2 milijuna kuna, virovitički diler zemljištem i nekretninama uspio je zemljište,  temeljem PREDUGOVORA sklopljenog u svibnju 2008., preprodati za 6,8 milijuna kuna i tako ostvariti čistu dobit od 5,6 milijuna kuna.

Kninjani će kako doznajemo, ovih dana uputiti svim saborskim zastupnicima prijedlog da USKOK promjeni ime u  – PRESKOK.

 

IMG_fehir-prodaje-zemljište-Minacu- IMG_potpisi fehir minaco IMG_ugovor-kupoprodaja-rimac-fehir- Ipredugovor-ACC--i-MINACO-svibanj-2008

0 Shares