Home Knin Državna matura – Frano Čolak – mister 100%

Državna matura – Frano Čolak – mister 100%

5826
0 Shares

Maturanti su (barem velika većina) završili ovogodišnju muku oko polaganja državne mature, čekanja rezultata i konačno upisa na fakultete. NCVVO je objavio službene konačne rezultate mature i oni su pokazali da je od oko 40000 maturanata njih 109 položilo neki od ispita 100% (samo 19 iz 4 dalmatinske županije!). Jedan od tih 109 je i Frano Čolak, bivši učenik Gimnazije “Lovre Monti” u Kninu koji je B razinu matematike riješio maksimalno. Potražili smo ga i zahvaljujući mami Ines stupili s njim u kontakt jer se on nalazio u Splitu na upisu na fakultet.

Na upit je li to iznenađenje i kako je do toga došlo Frane kaže “očekivao sam dobar rezultat jer sve stare testove sam rješavao u visokom postotku što mi je dalo samopouzdanja i na polaganje mature sam otišao opušteno i uvjeren u svoje znanje. Matematiku mi je u srednoj školi predavala profesorica Mirela Jelovina koja je odradila izvrstan posao tijekom sve četiri godine školovanja, ali i tijekom priprema za maturu. Naravno, treba spomenuti i one koji su udarili temelje – učitelj Ivan Bradarić i nastavnik iz osnovne Mate Prnjak.”

Frane navodi i da “skoro svi iz razreda su upisali prvi izbor što govori o kvaliteti nastavnika i škole u cjelini. Ja sam se dugo premišljao između strojarstva, nautike i brodostrojarstva, ali je prevagnulo ovo posljednje što je i bilo prvi izbor. U Splitu ću studirati, vjerojatno se u budućnosti i skrasiti, majka mi je odavde a i grad mi se sviđa. Sad kad sam se riješio briga obaveza do listopada želim uživati sa prijateljima na Šolti i u Kninu.”

Ponosna mama Ines kaže “znala sam da će izabrat nešto vezano uz more jer je od malena volija brodove i svako lito po moru bija sa didom, ujakom i rođacima. I nije moga biti ništa nego mornar ili ribar.”

Čestitke Frani od Feral news-a

 

 

0 Shares