Home Aktualno Dvije udruge iz Knina povukle 15 milijuna kuna i zapošljavaju 90 ljudi

Dvije udruge iz Knina povukle 15 milijuna kuna i zapošljavaju 90 ljudi

1062
SHARE

Crvenom križu Knin i Udruzi ZvoniMir odobreno je financiranje dvaju projekata: „Zapošljavanje žena sa područja Knina, Biskupije, Kijeva i Civljana“ i „Zaželi joj zapošljavanje!“ u sklopu Poziva „Zaželi – program zapošljavanje žena“, financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda(ESF).

U gradskoj vijećnici Grada Knina, 09. ožujka 2018. godine potpisali su ugovore sa Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, preko kojih su povukli sredstva iz Europskog socijalnog fonda. Projekti se provode u partnerstvu sa Regionalnim uredom HZZ-a Šibenik, Centrom za socijalnu  skrb Knin kao i jedinicama lokalne samouprave na kojima se projekti provode.

Ovim projektima, čija je ukupna vrijednost 14.771.760,40 kuna, osigurana su sredstva za zapošljavanje 90 osoba, od kojih je 80 žena ciljana skupina projekta. Zaposlene 80 žena ovih projekata pružat će usluge 400 korisnika starije životne dobi.

Prioritet projekta su žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na starije od 50 godina, s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice.

Projekti traju po 30 mjeseci, a zapošljavanje žena trajat će 24 mjeseca, koliko će ujedno trajati i samo pružanje usluga za minimalno 400 korisnika starije životne dobi.

Cilj projekata je smanjenje nezaposlenosti žena te povećanje brige o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u sljedećim lokalnim zajednicama: Biskupiji, Civljanima, Drnišu, Erveniku, Kijevu, Kninu, Kistanju i Skradinu.

 

Za više informacija o projektima, zapošljavanju i slično, možete kontaktirati ili posjetiti udruge na dolje navedene kontakte:

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Knin

Projekt:Zapošljavanje žena sa područja Knina, Biskupije, Kijeva i Civljana“

Voditeljica projekta: Petra Ercegovac

Telefon: 022/662-019

Adresa: fra Filipa Grabovca 1, 22300 Knin

www.gdck-knin.hr

Udruga ZvoniMir

Projekt:Zaželi joj zapošljavanje!“

Voditeljica projekta: Renata Madžar

Telefon: 022/662-554

Adresa: Domagojeva 12; 22300 Knin

www.zvonimir.hr