Home Aktualno Eko kutak u našem gradu – provedba projekta Znanje za održivo djelovanje

Eko kutak u našem gradu – provedba projekta Znanje za održivo djelovanje

468
38 Shares

U sklopu  projekta “Znanje za održivo djelovanje” u kninskim školama partnerima na projektu, OŠ “Domovinske zahvalnosti” i SŠ “Lovre Montija”, tijekom rujna i listopada 2019. provedena je nastava o održivom razvoju s učenicima/cama.

SŠ “Lovre Montija” radila je s učenicima prvih, drugih i trećih razreda na redovnoj nastavi biologije i kemije te na nastavi strukovnih predmeta, smjer agrotehničar na teme ratarstvo, zaštita bilja i zaštićeni prostori i tehnologije cvijeća, povrća i gljiva. Ovim predavanjima i radionicama obuhvaćeno je 158 učenika/ca.

U OŠ “Domovinske zahvalnosti” obuhvaćeno je 116 učenika/ca petih, šestih i sedmih razreda. Nakon provedenih radionica u  OŠ “Domovinske zahvalnosti” učenici su osmislili i proveli anketu kojom au anketirali svoje roditelje i susjede o njihovom poimanju i stavovima o održivom razvoju.

Na temelju dobivenih rezultata učenici su zajedno s projektnim timom planirali daljnje projektne aktivnosti a to je kreiranje eko parkovi u našem gradu.

Na zajedničkom sastanku projektnih timova SŠ Lovre Monti, OŠ Domovinske zahvalnosti i Eko udruge Krka, dogovorena je zajednička suradnja na kreiranju eko kutka odnosno medonosnih vrtova u našem gradu.

Ovim projektnim aktivnostima osigurat će se kvalitetno provođenje slobodnog vremena učenika, poboljšati kulturu življenja svih građana i doprinijeti zaštiti okoliša.

Nositeljica projekta je Udruga Zelena Istra a partneri Centar za mirovne studije, Zagreb: Ekološka udruga Krka Knin; Osnovne škole Kaštanjer, Monte Zaro, Šijana iz Pule, Gimanzija Pula, Osnovna škola Domovinske zahvalnosti iz Knina i Srednja škola Lovre Montija iz Knina.

38 Shares