Home Knin Ekskluzivno: Filip Grgić – prvi hrvatski taekwondo olimpijac posjetio Knin

Ekskluzivno: Filip Grgić – prvi hrvatski taekwondo olimpijac posjetio Knin

1648
SHARE

 
Jedini svjetski prvak i prvi muški taekwondo olimpijac jučer je posjetio taekwondo klub “Olympic” Knin. Filip je došao dati podršku Stipi i mladim snagama taekwondo kluba “Olympic”, usput je pristao na intervju za jedini legitimni portal grada Knina.

 

Možete li se predstaviti našim čitateljima?

Ja sam Filip Grgić, imam 26 godina i rođen sam u Zagrebu, taekwondo treniram već 22 godine u taekwondo klubu „Metalac“. Zadnjih 9 godina treniram ozbiljnije, po 2-3 puta dnevno. U tih 9 godina najznačajniji rezultati su mi: tri puta  vice prvak Europe, jedini sam muški svjetski prvak iz Hrvatske, plasirato sam se na olimpijske igre u Rio de Janeiru ove godine te sam 2007. godine proglašen najboljim sportašem hrvatske.

Kako se pripremate za olimpijske igre u Rio de Janeiru ove godine?

Više od pola godine sam u Splitu, radim s trenerom reprezentacije i s još dvije olimpijke, Anom i Lucijom Zaninović. Već pola godine treniramo, a ostalo je još svega par mjeseci do olimpijade. Prije toga me očekuje nastup na Europskom prvenstvu u 5. mjesecu i završne pripreme prije olimpijskih igara.

Zašto ste navratili baš u Knin?

A u Knin sam došao malo dati podršku Stipi (Jarloni) i njegovom klubu. Lijepo je vidjeti da toliko mladih ljudi trenira u ovako jednom malom mjestu. Stipe i ja se znamo već godinama, bili smo zajedno reprezentativci, Stipe je jedan od naših najboljih boraca i eto došao sam mu dati podršku i vidjeti kako radi.

Matea Jelić vs Stipe Jarloni?

Evo s Mateom sad treniram u Splitu, ona je cura koja je jako perspektivna i koja je već pokazala sjajne rezultate. Najbolja na svijetu u juniorima, odlično je ušla u seniore i očekuje je nastup na Europskom prvenstvu. Nadam se da će nastaviti ono što je pokazala u juniorskim danima. Dakle, oboje imaju vrhunske rezultate, odlične su osobe, sportaši i borci i ne bi volio uspoređivati nju i Stipu. Velika je pohvala da tako velika dva sportaša dolaze iz malog grada kao što je Knin, s obzirom na uvjete koje su imali.

 

Luciano Grmovšek