Home Aktualno Evo što sve znamo o prvom slučaju zaraze korona virusom u Kninu

Evo što sve znamo o prvom slučaju zaraze korona virusom u Kninu

2046
37 Shares

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije izvijestio je o prvom slučaju koronavirusa u Kninu. “Imamo šest novooboljelih pacijenata od koronavirusa u Šibensko-kninskoj županiji. Troje novooboljelih je iz Šibenika, dvoje iz Murtera i jedna osoba iz Knina.”

Radi se o zaposleniku bolnice koji je bilo u neposrednom kontaktu s zaraženim, najvjerojatnije s liječnikom iz Zadra koji radi u kninskoj bolnici u kojoj je zadnji put bio prije 10 dana.

Iz Šibenika su stigli epidemiolozi te je epidemiološki izvid u tijeku.

“Nakon što utvrde kontakte moći će procijeniti kolika je epidemiološka opasnost i koliko se zaraza može širiti. Na osnovu tih podataka donosit će se daljnje odluke, a ako se radi o većoj ugrozi županijski stožer Civilne zaštite donijeti će daljnje mjere prema savjetima epidemiologa.” – pojasnio je načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije, Nikola Blažević.

15:44

Gradonačelnik održao konferenciju za novinare, Za slučaj oboljelog smo doznali iz medija, to je nepojmljivo

06.04.2020, 13:38

U Kninu imamo prvog oboljelog pacijenta, riječ je o osobi koja je zdravstveni radnik u kninskoj bolnici i koja je bila u direktnom kontaktu s prethodno oboljelim doktorom. Slijedom navedenog jučer su napravljeni epidemiološki izvidi u kninskoj bolnici – kazao je uvodno župan Goran Pauk. Županijski Stožer: Kninska bolnica krenula u reorganizaciju

Kako budemo dobivali informacije tako ćemo i nadopunjavati ovaj članak.

37 Shares