Home Knin Fantastičan nastup Teskere na president kupu u Švedskoj,  jedini muški senior iz...

Fantastičan nastup Teskere na president kupu u Švedskoj,  jedini muški senior iz Hrvatske koji je osvojio medalju prvog dana

310
122 Shares

Teskera je mladi senior, mogli bi reći nova generacija 24  dolazi nam opet iz Knina. Uspješno je otvorio sezonu 2020. Nakon Arapskih Emirata, gdje je Teskera izgubio za medalju (“radi elektronike”), sad je odličnim borbama osvojio izvrsnu brončanu medalju, a izvrsnu jer President kup turnir G2 serije te na svoj konto upisao dodatnih 7.20 bodova.

President kup je jedan od najvećih i najjačih turnira u Europi na kojem sudjeluje oko 2100 natjecatelja iz cijelog svijeta i najboljih seniorskih boraca. To je kriterijski turnir za Hrvatsku seniorsku reprezentaciju, za nastup na Europskom seniorskom prvenstvu u Zagrebu. Isto tako ovom medaljom Teskera se kvalificirao na Europsko seniorsko prvenstvo u olimpijskim kategorijama.

Redom su padali predstavnik Švedske 43:22 prekid, Rus 30:14, Hrvat 15:10, i poraz od starog znanca iz Turske koji je ovaj put nas pobijedio 13:4. Iako rezultatski se čini laka borba, to na tatamiju i nije tako izgledalo, jer kraj druge runde je bilo 6:4 za Turčina. Nakon prvog dana  imamo odmor dva dana, te nas zadnjeg dana turnira u petak očekuju nove borbe Mateo Pratljačić i Kristina Jakovljević u juniorskoj konkurenciji.

Tekst: Dragan Pinjuh

122 Shares