Home Hrvatska FIFA – “Za dom spremni”

FIFA – “Za dom spremni”

407
0 Shares

Kao što smo već pisali , disciplinski odbor Fife Josipa Šimunića je brutalno kaznila s čak deset utakmica zbog neprimjerenog skandiranja protiv Islanda.

Fifa nije imala milosti prema iskusnom Šimuniću te će morati pauzirati čak deset utakmica zbog skandiranja s navijačima nakon utakmice s Islandom 19. studenog u Zagrebu! Čime je našem Joe-u prema svemu sudeći, završila reprezentativna karijera. Naime Joe, će propustiti Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu, a u slučaju da Hrvatska ne uspije proći skupinu, suspenzija se nastavlja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Francuskoj 2016 i svim ostalim službenim utakmicama.

Da li je kazna pre oštra? Svi smo ostali zgroženi veličinom kazne, prema Mirku Barišiću „Šimunić je tako drastično kažnjen jer su dolazili neviđeni pritisci baš iz Hrvatske“.

Fifin odbor se složio da je taj pozdrav bio diskriminirajući te je uvrijedio dignitet skupine ljudi na rasnoj, religioznoj i etničkoj razini.

Na što se većina Hrvata očito nije složila. Fifina službena Facebook stranica je ispunjena komentarima “ Za dom spremni“, “ZDS“, “FOR HOME READY“. Gotovo da nema Fifine objave na kojoj nije stavljen jedan od takvih komentara.
Hrvati su u potpunosti “okupirali” Fifinu Facebook stranicu, po stotine, na nekim i tisuće komentara u znak podrške Šimuniću je na svakoj objavi Fife, i čitav svijet može vidjeti. Jedno je jasno, građani u velikom broju podržavaju Šimunića.

Facebook stranica Potpora Josipu Šimuniću u manje od deset dana uspijeva skupiti preko 160.000 članova u znak potpore Joe-u, uz kontinuirani rast. Kontaktirali smo ih te pitali što misle o kazni. Dobili smo odgovor kako su razočarani kaznom, kao i cijela Hrvatska i Hrvati u svijetu. Te žele napomenuti kako je ministar Željko Jovanović započeo ovaj spor, uloživši žalbu protiv Šimunića i prijavio ga FIFA-i.

Neugodno sam iznenađen, šokiran i razočaran Fifinom kaznom za Šimunića. Žao mi je Josipa, koji će propustiti Svjetsko prvenstvo, rekao je izbornik Niko Kovač.

“Šokirani smo odlukom Fife o kazni Šimuniću, koja bi i nekom drugom igraču ugrozila reprezentativnu karijeru. Mi ćemo dati punu podršku našem reprezentativcu u vjerojatnoj žalbi na ovu odluku, no moramo biti iskreni i priznati da ovakva kazna znači kako Šimunić neće moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Izjavio je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

O kazni Josipu Šimuniću izvijestili su svi veći svjetski mediji. U kratkom roku Fifina oštra kazna obišla je svijet sporta pa je tako glavna vijest na CNN-u, BBC-u, Sky.

Svi važniji svjetski mediji dodaju kako će Joe propustiti Svjetsko prvenstvo u Brazilu te ukratko opisuju zbivanja nakon utakmice s Islandom na Maksimiru, no uglavnom ne ostavljaju svoje mišljenje o kazni.

Valja naglasiti da je Šimunić odmah rekao kako nije bio politički motiviran, što je Sky i prenio, uz dodatak kako je Hrvatski nogometni savez zgrožen kaznom.

 

 

0 Shares