Home Aktualno Adventska čarolija je krenula; Saznajte kako je bilo jučer i što...

[FOTO] Adventska čarolija je krenula; Saznajte kako je bilo jučer i što vas čeka danas

420
0 Shares

Iza nas je prvi dan manifestacije Advent u Kninu, a dojmovi se još uvijek sliježu. Iako je jučerašnji dan bio ispunjen blagdanskim priredbama i događanjima po cijelom gradu, čarolija u adventskom parku se nije zagubila. Dapače, čarolija je tek krenula, a ispred nas je punih deset dana raznolikih događanja, koji će, vjerujemo, privući veliki broj naših sugrađana i sugrađanki, ali i šire.

U prekrasno uređenom parku, otvoren je Advent u Kninu s nastupima naših najmlađih iz Dječjeg vrtića Cvrčak, KUD-a Zvonimir, udruge Sv. Bartolomej te iz Čarobnog svijeta. Kreativna radionica izrade božićnih kuglica na štapiću u organizaciji udruga Porta i Atribut privukla je velik broj djece koji su s oduševljenjem svoj rad nosili kući, a posjet Djeda Božićnjaka i vilenjakinja ih je sve razveselio.

Božićni sajam bio je ispunjen raznim proizvodima i radovima naših obrtnika i udruga. Uz Udruženje obrtnika Knin koji je dijelio ukusne kobasice i kiseli kupus, nitko nije ostao gladan.

Orio se osmijeh i u parku, i na klizalištu, ali i po cijelom gradu dok je božićni vlak, u organizaciji Turističke zajednice grada Knina, ispunjen putnicima „plovio“ našim ulicama. Navečer pak, u bajkovitom ambijentu, posjetitelji su uživali uz odličan nastup grupe Jella & Jelenini i bogatu ugostiteljsku ponudu pet adventskih kućica od kojih je svaka nudila nešto posebno; krećući od tradicionalnog kuhanog vina, Sommersby puncha pa do „Kninskog“ sendviča.

Sinoć sam čula jedan komentar, koji često ljudi ponavljaju od početka ovog mjeseca u različitim varijacijama, a to je: „Ovo kao da nije Knin“ ili „Ne mogu prepoznati Knin“. E pa, ovo je više Knin nego ikad!  Ljudi, osmijeh, dobra glazba, dječji osmijeh, miris kuhanog vina i hrane sinoć su ispunili park kod OŠ Dr. Franje Tuđmana.

Čekajući koncert Teške industrije, nažalost, dočekali smo kišu, a tek smo se bili zagrijali. No, nema veze. Danas je novi dan, a u parku vas čeka šareni svijet nastupa i kreativnih radionica za najmlađe.

U 10.00 sati kninska plesna skupina Let’s dance pokazat će nam, po prvi put, svoje plesne vještine, a u Kući bake Mraz od 10.30 sati udruga Carza i Dfa Zvončići imaju radionicu izrade tradicionalnih božićnih ukrasa, dok članovi udruga Porta i Atribut organiziraju radionicu izrade mini božićnih drvaca.

U 11.00 sati počinje novogodišnja dječja biciklistička utrka, koju organizira Biciklistički klub Orion, a navečer od 20.00 poslušajte sjajnu Andreu Rakovčević.

Piše: Romana Marković

0 Shares