Home Knin Kristina Jakovljević srebrna na super jakom President kupu u Turskoj

[FOTO I VIDEO] Kristina Jakovljević srebrna na super jakom President kupu u Turskoj

91
SHARE

Prvi dan president kupa u Turskom gradu Antalya bio je uspješan. Kristina Jakovljević osvojila je srebrenu medalju i kvalificirala se na Europsko kadetsko prvenstvo 2019. Kristina je imala pet borbi, u kojima su redom padale Turkinja 8:0 prekid, Jordanka 15:2, Turkinja 12:1 (četvrtfinale), 3:0 Turkinja (polufinale) i na žalost gubitkom koncentracije u finalu, zadnjih 5 sekundi, izgubila 7:8 od Turske.

Za dva dana, 9. veljače bori nam se Petra Batić u kategoriji -68 – juniorke, a Josip Teskera u kategoriji -54 – seniori 12. veljače, zadnjeg dana ovog velikog turnira u pratnji trenera Dragana Pinjuha.

Ovo je četvrti WT President’s Cup 2019 – za Europsku Regiju. Natjecanje je od velikog značaja jer je G2 turnir na kojem seniori osvajaju bodove za olimpijski plasman, također je jedno od kriterija za naše seniore za odlazak na svjetsko seniorsko prvenstvo u Manchester, ali i na njemu borci koji osvoje medalju mogu se direktno kvalificirati za predstojeća europska prvenstva. Natjecanje traje 6 dana i na njemu sudjeluje 2091 borac iz 526 klubova iz 67 država.