Home Knin Preko 170 natjecatelja na 5. Usponu na Dinaru

[FOTO] Preko 170 natjecatelja na 5. Usponu na Dinaru

144
0 Shares

U nedjelju je po peti put u Kninu održana utrka Uspon na Dinaru u organizaciji biciklističkog kluba Adrion Oros.

Sudjelovalo je preko 170 natjecatelja koji su ovaj zahtjevni uspon uspješno odradili, među kojima je uvjerljivo najbrži bio Matej Skuzin iz BBK Požega. Drugo mjesto osvojio je Bruno Paškalin iz KK Adria Mobil, a treći je bio Nicolas Gojković iz BK Zadar. U kategoriji Žene pobjedu je odnijela Sabina Rzepka iz BK Primošten. Druga je bila Natalija Bakula iz BK Fortica, a treća Maja Ena Ljuba iz BK Faust Vrančić. U kategoriji Rekreacija na kraćoj stazi pobjedu je odnio Zoran Perić iz BK Kairos, a drugo i treće mjesto domaćini iz BK Adrion Oros, Zvonimir Ćuk i Luka Velić. Ostali rezultati se mogu pronaći na https://www.stoperica.live/races/162

Unatoč vrhunskim rezultatima naših mladih vozača, većina natjecatelja su rekreativci željni dobrog provoda na biciklu u prirodi, posebno u ovim uvjetima sve rjeđih utrka i druženja.  Redovni sudionici od prošlih utrka su svjesni kakav ih krajolik očekuje na ovom području Dinare, no oni koji su došli prvi put ostali su zatečeni dijelom Dinare kojim su prošli te pogledom koji ih je čekao na cilju. Organizatori ističu da je upravo promocija ovog dijela Dinare glavni motiv organizacije utrke, a sami završni program, proglašenje pobjednika, ručak i druženje natjecatelja je održano na mnogima najljepšoj lokaciji cijele Dinare, Brezovačkoj šumi.

Ovaj utrka je prvi put održana u uvjetima pandemije koronavirusa te su poduzete sve preporučene mjere zaštite od COVID-19, uz odgovoran pristupa svih natjecatelja.

Organizacija utrke je financirana iz Europskog socijalnog fonda u sklopu projekta “Adrion Oros”.

0 Shares