SHARE

Taekwondo „Olympic“ Knin s prvim danom nove školske godine 05. rujna 2016. godine, započeo je novu sezonu, klupskim druženjem i upisima novih članova. U listopadu, klub će navršiti drugu godinu od osnivanja, a odaziv je ove godine premašio sva očekivanja. Sada broji oko 70 članova, od kojih je 20ak početnika, dok su drugi novoupisani članovi već osvajači brojnih medalja koji su prešli iz drugog kninskog taekwondo kluba.

Nakon mentorstva u trajanju od 8 mjeseci, klub je primljen kao pridruženi član Hrvatskog Taekwondo Saveza, što omogućuje sudjelovanje na turnirima te stjecanje novih pojaseva.

Do kraja kalendarske godine očekuje se ukupno 10 turnira, a naš je cilj sada proći što kvalitetnije bazične pripreme te se usmjeriti na osvajanje prvih medalja i prvih pojaseva za naš klub. Iako su upravo meni bazične pripreme bile najgori dio godine, nastojim sa svojim članovima proći kroz taj period što zabavnije, te što više druženja i raznih igara, a poslije toga se okrećemo specifičnom taekwondo djelu treninga. Podijelili smo članove u tri dobne skupine, prva, najbrojnija grupa, su „predškolci“ , uzrasti od 4 do 8 godina, u drugu grupu smo svrstali „početnike“, dok je treća najstarije grupa „natjecateljska“. Kroz sve dobne skupine, najbitnije je da sva djeca steknu samodisciplinu, osjećaj zajedništva i timskog rada, vlastitog samopouzdanja, te da svladaju borbene tehnike samoobrane. – rekao je glavni trener Stipe Jarloni.

Klub se uz već postojećeg pomoćnog trenera Damira Radovića, pojačao s još jednim trenerom, višestrukom državnom prvakinjom, te dugogodišnjom reprezentativkom Božicom Ilinović.

Upisi su mogući tijekom cijele godine, a mjesečna članarina iznosi 120, odnosno 200 kuna za dva člana iz iste obitelji.

Zahvalio bi se firmama Jako sport i Pride, s kojima imamo najbolji vid suradnje oko nabave opreme, te Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana na čelu s ravnateljicom Marijom Mijač na ustupanju dvorane u najam – kazao je Stipe.

Foto: Luciano Grmovšek