Home Aktualno Franko Vidović: Josipa Rimac govori neistine, nismo mi HDZ

Franko Vidović: Josipa Rimac govori neistine, nismo mi HDZ

585
0 Shares

Kninska gradonačelnica Josipa Rimac, inače i članica Predsjedništva HDZ-a s kojom stranka ima velike planove, već je neko vrijeme pod USKOK-ovom istragom zbog sumnji da je počinila kaznena djela zloupotrebe položaja i ovlasti te time napravila višemilijunsku štetu gradskom proračunu.

Istraga se, navodno, provodi temeljem anonimne prijave u kojoj se navode vrlo konkretni krimeni za koje autor predstavke izravno optužuje gradonačelnicu.

Zanimljivo je da je Josipa Rimac u razgovoru za naš list rekla kako je od jednog SDP-ovca koji joj je dao spornu, optužujuću prijavu doznala kako su nakon lokalnih izbora članovi SDP-a dobili naputak iz središnjice da pišu anonimne prijave protiv onih koji su osvojili vlast u gradovima gdje su socijaldemokrati izbore izgubili.

Doduše, SDP u Kninu nikad nije bio na vlasti, ali u Šibeniku jest. No, zašto bi gubitak izbora u Šibeniku bio u vezi s Kninom gdje SDP realno nikad velikih ambicija nije ni imao?

– To su bedastoće! SDP nije isto što i HDZ pa da se takvim stvarima bavi. Jer, da, to se u HDZ-u radilo prije zadnjih parlamentarnih izbora i HDZ-ovi su dužnosnici uistinu pisali anonimne prijave protiv ljudi iz SDP-a po naputku njihove središnjice – komentira Franko Vidović, SDP-ov saborski zastupnik iz Šibenika, izjave Josipe Rimac.

– Mi se time ne bavimo – podvlači Vidović i poručuje kninskoj gradonačelnici:

– Ako gospođa Rimac ima problema s pravosuđem, policijom ili DORH-om, neka te probleme izvoli rješavati, a SDP neka ostavi na miru, jer s njezinim problemima nemamo baš ništa. A to je jasno svakomu, pa i njoj!

I Mirko Antunović, čelnik kninskog SDP-a, s indignacijom odbacuje da bi bilo kakav naputak o pisanju anonimnih kaznenih prijava protiv izbornih pobjednika u gradovima gdje je SDP gubitnik središnjica davala članstvu.

– To nije naš stil, a čiji je, valjda je svima jasno – kaže Antunović, koji također drži i da je teza o “anonimki” s kojom je Rimac upoznao jedan dobrohotni član SDP-a samo nesuvisli pokušaj da se izbjegne politička odgovornost prije eventualno neke druge, pa lopticu prebacuje u tuđe dvorište. Ali, to je, zaključuje Antunović, previše prozirno i neinventivno. Već viđeno.

Izvor: slobodna dalmacija

0 Shares