Home Aktualno Grad Knin odustaje od vatrometa za Novu godinu i uplatiti će 150...

Grad Knin odustaje od vatrometa za Novu godinu i uplatiti će 150 tisuća kuna pomoći za pogođena područja

1292
Foto: Facebook - Pomoć Petrinji
0 Shares

Hrvatsku je jučer pogodio snažan potres magnitude 6.2 po Richteru. Razoran potres je zabilježen u 12:19 sati s epicentrom pet kilometara jugozapadno od Petrinje na dubini od 11.5 kilometara. Osim Petrinje, potres je jako pogodio Glinu i Sisak.

Grad Knin je jučer donio odluku da će se u znak pijeteta prema žrtvama potresa odustati od vatrometa za doček Nove godine te da će pogođenim područjima osigurati 150 tisuća kuna.

Prisjetimo se, danas je i Šibensko-kninska županija donijela odluku o uplati 100 tisuća kuna pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji.

– Grad Knin je odmah reagirao na nesretne događaje u Sisku, Petrinji i Glini. Saznali smo odmah po potresu koji se osjetio i u našem gradu. Upravo u to vrijeme smo imali sastanak s partnerom koji je rođeni Siščanin i koji nas je istog trenutka izvijestio o katastrofalnim razmjerima događaja. Tada smo odlučili da ćemo donirati 150.000 kuna za interventnu namjenu, komentirao je gradonačelnik Jelić.

– Isto tako, Grad Knin je prvi reagirao na potres u Zagrebu i tada smo donirali 100.000kn našem glavnom gradu. Osobno sam se čuo s gradonačelnikom Petrinje g. Dumbovićem i prenio mu podršku svih Kninjana i obećao pomoć. Zahvaljujem se sugrađanima na velikom srcu i ljudskoj empatiji kojom su dokazali da se znamo nositi sa svim teškoćama, zatim zahvaljujem se vojnicima, HGSS i svim službama na terenu i posebice našim vatrogascima čiji je tim u Sisku. Izražavamo najdublju sućut svima koji su izgubili najmilije i napominjem da je Knin svim svojim kapacitetima spreman pomoći.

Javna vatrogasna postaja grada Knina uputila je jučer, odmah nakon potresa, tim za Sisak.

Na područje Sisačko-moslavačke županije upućene sve raspoložive operativne snage, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite. Na terenu se nalaze žurne službe iz svih područja Republike Hrvatske.

0 Shares