Home Knin Gradonačelnica Knina ne postupa po pravomoćnoj presudi iz 2012. koja Gradu i...

Gradonačelnica Knina ne postupa po pravomoćnoj presudi iz 2012. koja Gradu i komunalnom nalaže da hitno sanira izvorišta otrova soli teških metala

523
0 Shares

Prije devet godina Grad Knin je gradonačelnica Rimac preuzela, tvrde upućeni, sa 4 milijuna kuna u gradskoj blagajni. Za jedan grad poput Knina nisu to neki veliki novci, ali uvijek je bolje išta nego ništa.  Unatoč tvrdnji iz usta same gradonačelnice kako je HDZ u grad Knin uložio više od 500 milijuna kuna, gradska blagajna do 2012. godine nije se samo u potpunosti ispraznila – ostvarila je manjak od za grad Knin nemalih 16,5 milijuna kuna.

Istina, u posljednje dvije godine taj dug smanjio se na sadašnji iznos od 9,3 milijuna kuna, što je veliki uspjeh i pokazatelj uspješnog rada, smatra kninska gradonačelnica.

Osvrnuvši se na kninski IPA projekt koji se, poput većine kninskih projekata također našao pod povećalom USKOK-a, gradonačelnica je ustvrdila kako će vrijeme pokazati da je cijeli IPA projekt dobro odrađen.

No, do tog dana Kninjani će i dalje nesmetano moći uživati u uništavanju vozila po raskopanim cestama, prometnim blokadama, smradu kanalizacije u centru grada, utonulim novim šahtama i nerješenom oborinskom i kanalizacijskom odvodu.  Ulice IV i VII gardijske brigade ponovno će se raskopati kako bi se ispravili „neki nedostaci“.  Što reći osim – već viđeno …

Iako je presudom kninskog Općinskog suda iz 2010. koja je već odavno pravomoćna, naloženo kninskom Komunalnom poduzeću i Gradu Kninu da u roku od 60 dana saniraju močvaru od fekalija i opasnih otpadnih voda koje su moguće izvorište pronađenih soli teških metala, oni to nisu učinili. Financijski, politički i osobni interesi i u ovom slučaju su očigledno prevagnuli nad brigom za zdravlje i dobrobit ne samo stanovnika Knina već i žitelja cijele županije.

Premda gotovo nevjerojatno zvuči, no i dvije godine nakon pravomoćnosti presude, stanje još uvijek nije sanirano. Vijećnik Antunović (SDP) ne može pojmiti činjenicu  da nepostupanjem po pravomoćnoj presudi  gradonačelnica Rimac svjesno  ugrožava ne samo građane Knina već i 100 000 građana Šibensko-kninske županije.

To je vjerojatno izraz domoljublja i brige za okoliš kninskih dužnosnika, dodao je Antunović.

 

Feral news

 

0 Shares