Home Hrvatska Hajduk – Udinese 3:0; Torcida bijele ispratila skandiranjem ‘šampioni’!

Hajduk – Udinese 3:0; Torcida bijele ispratila skandiranjem ‘šampioni’!

363
0 Shares

Tri i nula protiv Udinesea, Hajduku sretan 103. rođendan, sa pet dana zakašnjenja zbog prvenstvenog rasporeda! U Poljud je stigla talijanska momčad Udinese, oslabljena, bez pola tima, i više, s mnogim pričuvama, ali i Hajduk se nije libio da na trening-sparing pošalje kombiniranu selekciju i svejedno pozove navijače da dođu.

Udinese je sletio neposredno pred utakmicu, ručali su u hotelu Park, posjetio je njihov “veleposlanik” u Splitu, legenda Ivica Šurjak, a bio je tu i službeni susret delegacija, Hajduk na čelu s Marinom Brbićem, početak ili nastavak prijateljstva dva kluba…

Radni dan, utorak popodne, oko šest tisuća gledatelja. Solidna posjeta.
– Sretan ti rođendan – orilo se, u slavu Hajduku, uz bubnjeve, premda bez posebne koreografije slavlja.

A na kraju, kad je okončalo 3:0 bilo je i zazivanja:
– Šampioni, šampioni – doziva se sa sjevera svaki put kad se dogodi okrugla pobjeda “bijelih”.
Prvi dio za reć pravo s malo šušta i gušta, smetalo je što kod Talijana nema više prvotimaca, da ugođaj bude žešći. Nije čak bilo ni trenera Francesca Guidolina koji je ostao kod kuće, navodno zbog viroze, premda smo se šalili u loži kako je “ostao doma gledati Ligu prvaka, Manchester City i Barcelonu, da je bio u Poljudu ne bi stigao natrag niti brže-bolje zrakoplovom”.

Svejedno, nije smetalo da se publika u drugom dijelu posebno razgali, najprije je “počastilo” sa sjevera Ivanu Kelavu zvižducima kad je stao na vrata Talijana, uz pjesmu “o Turčinu…”, smeta im što je (bio) dinamovac…

A onda je obrana Udinesea nakon poluvremena učas popušila dva blic-napada, kontre Hajduka, bila su to dva jedanaesterca, kaznena udarca, nema veze što je sudac Goran Gabrilo Splićanin i lokal-patriot, ali – oba su penala bila! I žuti kartoni za Nalda i Codromaza, utekle im kontre, bili su komotni.

S bijele točke najprije je zabio Bradarić, a pitao je i Andrijašević da puca, ali red je red, onda eto i drugog penala, sad je Tudor dopustio Andrijaševiću da šutira, i Franko je zabio!

Zapravo i Filip i Franko su probušili Kelavu s bijele točke! Kasnije ga je – nemoćnog – mladi Tomičić dokrajčio, za 3:0.  Prethodno su ušli i juniori Balić i Vlašić, kao nastavak “zelenog vala bijelih”, premda se nije skidao Marko Bencun, odgodili su njegov nastup nakon ozbiljnije ozljede.

Udinese je prikazao svoje ekskluzivne strance u napadu, Urugvajac Nico Lopez i Brazilac Maicosuel, oni su (svjetska) klasa za sebe, ovo ostalo je posloženo za test, za izlet, malo prvotimaca, rekosmo. Pa su popili tri komada.

Tanak Udinese za svečarsku utakmicu, neka mu poraz, a s Hajdukove strane darovanom “treningu” ne treba zagledati “u zube”.

Hajduk rastrčan, za gušt svome treneru Igoru Tudoru, na tragu one davnašnje floskule da je “prvak svita u prijateljskim utakmicama”! Iskoristio je darovanu priliku.
Udinese je dvaput (kod 0:0 i 0:2) zatresao mrežu Stipice (Maicosuel i Zielinski), ali svaki put uhvaćeni su u ofsajd “bijelih”, bez prigovora.
Spontan pljesak za hajduke, slatke su ove pobjede, nadimaju jedra optimizma.

S.Alfirević/slobodnadalmacija/

0 Shares