Home Iz zemlje HDZ-ova zvijezda Rimac više nije omiljena u stranci, a MOST je nikako...

HDZ-ova zvijezda Rimac više nije omiljena u stranci, a MOST je nikako ne želi u vladi

1537
0 Shares

ČINI se kako Josipa Rimac, šefica HDZ-ove kampanje za koju se govorilo da bi mogla biti jedna od ministrica u novoj Vladi, ipak neće doći do te funkcije – javlja index.hr

Glavni partner HDZ-a je ne želi. Iako u MOST-u ne navode striktno imena iz HDZ-a koja nipošto ne žele vidjeti u novoj Vladi, ipak su potvrdili kako se između ostalog i na nju odnosi njihov zahtjev da osobe protiv kojih se vode istrage ili su podignute optužnice nemaju što raditi u Vladi.

“Ne želimo nikog za kim se vuku bilo kakvi repovi, a o pojedinim imenima nismo razgovarali”, rekao je za Index Nikola Grmoja, glasnogovornik MOST-a.

Na upit odnosi li se to na sve koji imaju optužnice između ostalog i na Rimac, Grmoja je odgovorio: “Naravno i optužnice i pokrenute istrage”.

Na upit što ako HDZ bude inzistirao na pojedinim imenima koja su i u njihovoj prijašnjoj Vladi bili na visokim funkcijama, Grmoja je kazao da su s HDZ-om dogovorili konsenzus i da su njima osobe iz HDZ-a koje imaju optužnice ili se protiv njih vode istrage, njima jednostavno neprihvatljive.

Od izvora iz vrha HDZ-a raspitali smo se o Josipi Rimac, koja je nakon izbora gotovo nestala iz medija i nije davala izjave kao što je to radila u predizbornoj kampanji.

“Josipu Rimac doveo je Sanader, međutim ona je kasnije sa svim predsjednicima HDZ-a bila bliska. Pisalo se da ona i Kosor nisu bile bliske i bilo je istine u tome, međutim Rimac je jako dobro kotirala u stranci. No sad je već svima u HDZ-u puna kapa nje, odnosno njenog stila i raskošnog načina života, nošenja skupih torbica i satova. Većina u HDZ-u smatra Rimac kao uteg jer donosi negativan publicitet”, rekao nam je izvor iz vrha HDZ-a.

index.hr

0 Shares