Home Iz zemlje Hvidra i vukovarski stožer udruženo protiv Milanovićeve vlade

Hvidra i vukovarski stožer udruženo protiv Milanovićeve vlade

274
0 Shares

Krovna braniteljska udruga HVIDRA podržala je Stožer za obranu hrvatskog Vukovara. Svim sredstvima ćemo potpomoći Stožeru u skupljanju potpisa za referendum o proglašenju Vukovara mjestom posebnog pijeteta,izjavio je Josip Đakić, čelnik HVIDRE i saborski zastupnik HDZ-a

‘Iako neki govore da su problemi u Vukovaru samo vukovarski, Vukovar je mnogo više. Vukovar je simbol rata svim hrvatskim braniteljima, ali i svim Hrvatima, pa je tako i problem našeg grada i cijele države’, izjavio je predsjednik Stožera Tomislav Josić, zahvalivši se HVIDRi na ponuđenoj pomoći. Početak skupljanja potpisa za referendum najavljen je za 17. studeni.

‘Danas smo donijeli odluku o potpori Stožeru, ali i o početku skupljanja potpisa za prijevremene parlamentarne izbore. Razloga koje nam je ova Vlada dala za to više je nego se može navesti , ali kap koja je prelila čašu najava je još jednog smanjena mirovina od 10 posto. Gospodarstvo koje je na mrtvoj točki od dana prvog od kad su zasjeli u fotelje ne treba ni spominjati’, rekao je Josip Periša predsjednik Glavnog odbora HVIDRE.

Na prozivke invalida Domovinskog rata Kristijan Petrica koji s pukovnikom Željkom Petkovom i stopostotnim invalidom Brankom Jurićem organizira Inicijativni odbor nove udruge koja sprema osnivačku skupštinu u Splitu, kako je ‘sramota je da Josip Đakić, predsjednik HVIDRE i saborski zastupnik nije dao potporu sindikalistu Mijatu Staniću koji prokazuje milijunski kriminal u HAC-u’, Đakić je oštro reagirao. ‘Je li Kristijan Petric uopće relevantan mene prozivati!?’, upitao se prozvani Đakić.

“On nije čak ni predstavnik HVIDRE, već bivši suradnik, i zašto je sebi uzeo za pravo mene prozivati, ja ne znam. Ali Hvidrin i moj osobni stav je jasan – nikog tko se ogriješio o državnu blagajnu, a za svoju vlastitu korist, ma iz koje god stranke bio, ne smije se štititi već ih se treba sve izvesti pred sudove da se utvrdi istina, a ukoliko se krivnja utvrdi valjda je logično što treba učiniti’, rekao je Josip Đakić, dodavši da Mijat Stanić nije, po njemu, nikakav zviždač već čovjek koji i sam ima ‘putra’ na glavi. Na što je mislio nije želio precizirati.

Na novinarski upit da li se i HVIDRA namjerava uključiti nekom svojom listom u parlamentarnu utrku Đakić je samo kratko zanijekao tu opciju. ‘Izabran sam od strane dečki HVIDRE, ali ne kao političar, iako to jesam. HVIDRA nikada nije pretendirala na politiku niti će imati ikakve političke liste na mogućim prijevremenim ili redovnim izborima. Želim naglasiti jedno – kriza nije naša stvar niti smo za nju krivi, a braniteljima su pod račun te iste krize već sedam puta do sada umanjivana prava i toga je zaista bilo dosta!’, zaključio je Josip Đakić.

0 Shares