Home Aktualno Igana d.o.o. uspješno provela projekt „Optimizacija poslovanja pomoću uvođenja ERP sustava”

Igana d.o.o. uspješno provela projekt „Optimizacija poslovanja pomoću uvođenja ERP sustava”

359
0 Shares

Autoškola Igana nalazi se u Kninu u ulici 7. Gardijske brigade 7, od samog početka naš cilj je kvalitetna i efikasna obuka budućih vozača. Imajući to na umu, obuku smo obogatili s najnaprednijim metodama što nas uvrstava u sami vrh hrvatskih autoškola. Nastava iz prometnih i sigurnosnih pravila se temelji na modernoj kompjuterskoj prezentaciji i aktivnom sudjelovanju samih kandidata. Taj oblik nastave osigurava velik postotak prolaznosti naših kandidata na ispitu.

Dugoročni cilj tvrtke Igana d.o.o. jest nastavak stabilnog poslovnog rasta, vodeći posebnu brigu oko kontinuiranog stvaranja dodane vrijednosti za sve svoje korisnike usluga, klijente te partnere, i dalje pružajući uslugu koja se temelji na znanju, kvaliteti i iskustvu djelatnika tvrtke. Kao jedan od tržišnih lidera na području Knina i okolice tvrtka želi i dalje zadržati trenutni status te proširiti se na nova tržišta. Provedbom projekta odnosno implementacijom ERP sustava osiguran je nastavak rasta tržišnog udjela zbog kojih će u konačnici ostvariti veće prihode, veću dobit te veći broj zaposlenih.­

Provedbom projekta riješen je ključni problem neefikasnog praćenja poslovanja, a samim time i nepostojanje pravovremenih informacija na temelju kojih se trebaju donositi kvalitetne poslovne odluke za daljnji razvoj i rast poslovanja Društva. Cilj projekta je bio nabava tehnološki suvremene nematerijalne imovine, odnosno ERP sustava, koja može odgovoriti zahtjevima tržišta, optimizirati poslovanje tvrtke, a ujedno doprinijeti poslovnom rastu i konkurentnosti na domaćem tržištu. 

Modernizacijom i nadogradnjom poslovnih procesa uvođenjem ERP sustava s pratećim modulima, tvrtka je u velikoj mjeri optimizirala i unaprijedika ostale poslovne procese, konkretno kvalitetno upravljanje logistikom i rizicima te omogućila daljnje strateško planiranje razvoja tvrtke. Samim automatiziranjem i optimiziranjem gore navedenih poslovnih procesa utječe se na upravljanje ljudskim potencijala. Implementacija ovog modula omogućila je evidentiranje i arhiviranje ključnih podataka o zaposlenicima tvrtke, odnosno da upravljačko tijelo tvrke može kvalitetnije i lakše pratiti učinkovitost zaposlenika te ih može dodatno usmjeriti ka doškolovanju i edukaciji koju tvrtka i inače potiče među zaposlenicima, pa će u budućnosti dobiti zaposlenike koji neće vrijediti na tržištu rada isključivo zbog stečenih certifikata, već i svoga znanja te razvijati njihove radne kvalitete te adekvatno nagrađivati kvalitetan rad zaposlenika kako bi se dobilo krajnje efikasni i učinkoviti zaposlenici koji će biti zadovoljni na svojem radnom mjestu. Odjel financija i knjigovodstva smanjio je korištenje programskih alata poput Excela i ručni unos podataka, budući da su ti procesi automatizirani.

Tvrtka će lakše i efikasnije pratiti ponude vozila, bazirajući se na ona koja imaju duži vijek trajanja kako bi tvrtka u budućnosti morala koristiti manje vlastitih sredstava za servis i opremanje vozila nakon isteka jamstvenog roka a ta sredstva bi daljnje usmjerilo u razvoj i unaprjeđenje svojih usluga. Tvrtka će imat uvid u kretanje vozila autoškole, njihovu potrošnju goriva, trošenje motora i guma, pređeni broj kilometara, zadnji obavljeni servisi, promjene filtera i slično. Time će automatski generirati potrebe tvrtke za nabavom dugotrajne i kratkotrajne materijalne imovine ovisno o stanju i potrebama ranije spomenutih materijala te vozila. U odjelu prodaje automatizirati će se provjera raspoloživih vozila u autoškoli, točnije, koliko je ih je u određenom trenutku u upotrebi. Isto tako, optimiziranjem cjelokupnog poslovanja, automatizirati će se i brojni administrativni procesi na kojima odjel prodaje trenutno gubi vrijeme. Na taj način, ušteđeno vrijeme će se moći usmjeriti na dodatne prodajne aktivnosti, donošenje odluka na temelju ažurnih informacija, što povećava brzinu i učinkovitost poslovnih procesa, što će dovesti do većeg broja prodaje usluga, što posljedično znači i povećanje prihoda tvrtke. U konačnici, sve navedeno će dovesti do daljnjeg rasta tvrtke, što znači i rast prihoda i neto dobiti, a posljedično i zapošljavanja novih ljudi.

Naziv projekta: Optimizacija poslovanja pomoću uvođenja ERP sustava 

KK.03.2.1.19.0911

Naziv korisnika: IGANA d.o.o.

Ukupna vrijednost projekta: 496.875,00 HRK

EU sufinanciranje projekta: 298.125,00 HRK

Razdoblje provedbe projekta: 1.12.2019. – 1.12.2020.

Kontakt:

Igana d.o.o.

7. gardijske brigade 7, Knin

tel: 022/661-069

e-mail: iceko.igana@gmail.com

Sponzorirani članak

0 Shares