Home Gospodarstvo i ekonomija Intervju sa – Šimom Šimićem, smjenjenim direktorom Upravitelja d.o.o. Knin

Intervju sa – Šimom Šimićem, smjenjenim direktorom Upravitelja d.o.o. Knin

867
0 Shares

Feral: Neposredno nakon lokalnih izbora na kojima ste podržali svog sina Darija, koji je bio kandidat za gradonačelnika Knina i koji je ušao u drugi krug, po hitnom postupku ste dobili otkaz, pretpostavljamo kako bi netko „odaniji“ i „poslušniji“ preuzeo vođenje gradske firme koja se bavi upravljanjem zgrada i koju ste zapravo Vi podigli.

Š.Š.: Točno je. Mene su smjenili 06.kolovoza 2013.godine, par mjeseci nakon što je Josipa Rimac uspjela ostvariti svoj treći mandat. Potpuno je je kako je moja smjena isključivo političke prirode. Predsjednik Skupštine Upravitelja Knin d.o.o. i kninski dogradonačelnik Nikola Blažević osobno je prisustvovao sastanku s gradonačelnicom Rimac na kojem je izjavila kako me smjenjuje isključivo zbog političkih razloga.

Feral: Na zadnjoj sjednici GV novi direktor Upravitelja gosp. Ivica Deronja podnio je izvješće o poslovanju. Donedavno uspješna tvrtka  koju ste godinama vodili pretvorila se u gubitaša, a iskazani gubitak za prošlu godinu iznosi 274 tisuće kuna. Za takvo poslovanje gosp. Deronja i dogradonačelnik Blažević krive Vas. Negativno poslovanje od gotovo 300 tisuća kuna pravdaju isplatom Vaše otpremnine, uz Vašu nemarnost i nasljeđene sudske sporove?

Š.Š.:  Vrlo sam iznenađen izvješćem o radu Upravitelja d.o.o. za 2013. godinu u kojem je iskazan gubitak u iznosu 274.000,00 kn, jer vjerovali ili ne, za takvo stanje nije postojao niti jedan valjani razlog. Naglasio bih kako je prilikom primopredaje dužnosti na računima Upravitelja Knin d.o.o. ostalo dovoljno sredstava i ugovorenih poslova za bezbrižno i uspješno daljnje poslovanje tvrtke.

Za vrijeme dok sam ja bio direktor Upravitelja, a riječ je o 11 godina i sedam mjeseci, tvrtka je konstantno poslovala sa dobitkom i ažurno izvršavala sve obveze. Vrlo je neobično kako je samo pet mjeseci nakon mog odlaska iskazan toliki nevjerojatni gubitak!?

Vjerujem da ovakvim izvješćem novo vodstvo iskazuje svoju sposobnost a mene prozivaju za nesposobnost i nemarnost. Dovoljno je spomenuti kako je i zgrada u kojoj živi novi direktor Deronja otišla pod upravljanje drugom upravitelju. A mojim odlaskom, takvih je zgrada u Kninu nažalost, svakodnevno sve više. Toliko o sposobnostima.

Feral: Pa koliku ste otpremninu dobili, ukoliko nije tajna.  Da pokušam pogoditi – oko 274 tisuće kuna?

Š.Š.: Ha, ha, dobio sam otpremninu od 152.460,00 kn – bruto. Naglasio bih da otpremninu ne dobivaju oni koji su smjenjeni vlastitiom krivnjom ili zbog brojnih pritužbi predstavnika suvlasnika, kako na sjednici GV navodi prvi zamjenik knske gradonačelnice, gosp. Nikola Blažević. Skupština društva i direktor Deronja obmanuli su gradske vijećnike i građane grada Knina iznošenjem netočnih i nepotpunih podataka o poslovanju društva za 2013.godinu.

[divider]

Još uvijek nismo uspjeli dobiti komentar o POREZU NA GUBITAK u iznosu od 45.704,84 kn koji je na posljednjoj sjednici GV prikazan u financijskom izvješću Upravitelja d.o.o. Knin.

10368382_637255413028400_4864841686186827416_n

feral news

 

 

 

0 Shares