Home Gospodarstvo i ekonomija Javni natječaj za prodaju dviju nekretnina u vlasništvu grada Knina ukupne vrijednosti...

Javni natječaj za prodaju dviju nekretnina u vlasništvu grada Knina ukupne vrijednosti 13,23 milijuna kuna !

963
0 Shares

Kninsko gradsko poglavarstvo ovih je dana ponovno raspisalo javni natječaj za prodaju dviju nekretnina u vlasništvu grada Knina.

Stara_Bolnica_U_KninuPrva nekretnina čiju je prodaju potpisala kninska gradonačelnica Josipa Rimac je derutna zgrada stare kninske bolnice, površine 2434m2.

Grad Knin za istu nekretninu potražuje minimalan iznos od 6.867.223,92 kuna, uz napomenu da je budući kupac na navedenoj čestici obvezan izgraditi isključivo Dom za starije i nemoćne osobe, kako je naime određeno generalnim urbanističkim planom grada Knina.

Navedena nekretnina, kako se napominje u javnom natječaju, prodaje se u neuređenom stanju sa izgrađenom cestom i objektima koji su komunalno opremljeni.

Druga nekretnina koju grad Knin prodaje je zgrada bivše učiteljske škole u gospodarskoj zoni „Preparandija“. Površina je 3479m2 cijena 5.760.684,67kuna, a uz nju se prodaje i pripadajući objekt – stojna kuća površine 395m2, po početnoj cijeni 606.179,81 kuna.

 Kako je navedeno u natječaju, budući vlasnik navedene nekretnine može i smije staviti isključivo u funkciju turističko-ugostiteljske djelatnosti sa smještajem gostiju (hotel) ili druge djelatnosti vezane uz kulturu i obrazovanje.

imagehandlerashxKupac je nadalje dužan o svom trošku u roku od 18 mjeseci od dana sklapanja kupoprodajnog ugovora izvršiti rekonstrukciju postojeće građevine ili izgraditi novu, te pribaviti urednu uporabnu dozvolu za rekonstruirano/izgrađeno sukladno idejnom projektu i dobivenoj potvrdi glavnog projekta, te započeti s obavljanjem djelatnosti.”

 Nažalost, sasvim je izgledno kako je propadanje i devastacija jedina sudbina zgrade Preparandije, koja se nalazi u kninskoj gospodarskoj zoni. Njezina arhitektura ne odgovara industrijskoj zoni – kazao je šibenski odvjetnik Nikola Dorbić, nakon najave kninske gradonačelnice Josipe Rimac da će se za Preparandiju raspisati novi natječaj za korištenje.

1unnamedA samo prije par godina Grad je Preparandiju dodijelio na korištenje Mladenu Miloševiću odnosno braniteljskoj zadruzi Tvrđava Knin za njihov projekt Poslovno-tehnološkog informacijskog centra PTICe.

Sama zgrada se nalazi pod preventivnom zaštitom Ministarstva kulture, kao i stambeni objekt uz nju i okolno zemljište, te kako je riječ o zaštićenom kulturnom dobru, nejasno je kako je moguće da se u natječaju kao jedna od opcija zapravo odobri rušenje kulturnog i povijesnog dobra kako bi se na istom mjestu izgradio hotel modernističkog izgleda.

Kako bilo da bilo, javno otvaranje ponuda provesti će se dana 13. prosinca 2013. godine (petak) u prostorijama Grada Knina – mala sala, s početkom u 13:00 sati.

IMAG1161

0 Shares