Home Aktualno Josip Klemm želi “ukrasti” organizaciju proslave „Oluje“ u Kninu!

Josip Klemm želi “ukrasti” organizaciju proslave „Oluje“ u Kninu!

270
SHARE

Kninska gradonačelnica Josipa Rimac već treći mandat jasno i glasno daje do znanja da su u „njezin“ grad od političara, sportaša, umjetnika, poduzetnika, medija , pjevača i zabavljača dobrodošli  isključivo deklarirani „desničari“.

Podrazumjeva se,drugi mogu doći, i po mogućnosti – čim prije otići!

Tako je prije godinu dana oskarovac Branko Lustig na vrlo neugodan način shvatio kako kninska gradonačelnica tretira ateiste, nevjerice gledajući veliku pustu dvoranu u kojoj je upravo trebao započeti predavanje o holokaustu kninskim osnovnoškolcima.

Trebao je to shvatiti premijer Milanović kao i cijela hrvatska vladajuća koalicija koja se iskreno došla pokloniti svim žrtvama „Oluje“ , u trenutku kada su od skupina „branitelja“  ismijavani i izviždani na uzavrelim pločama kninskog trga u kolovozu 2013.

Dvije kninske Udruge branitelja, često u tu svrhu nesebično financirane što od grada Knina, što od Vlade, svojski su se trudile kako bi, kao pravi domaćini i branitelji,  svojim iskustvom uveličali  proslavu te pružili  gostoprimstvo svim ljudima koji su tog dana odlučili doći i uveličati proslavu “Oluje” u Kninu.

Predsjednik jedne braniteljske udruge našao se nekim čudom na kninskoj listi HDZ-a tijekom lokalnih izbora.  Kninska gradonačelnica,  koja je pred izbore postala i počasna pripadnica iste udruge kojoj je glavni cilj politička afirmacija predsjednika udruge i borba protiv ćirilice, besplatno je istoj udruzi dodijelila reprezentativan gradski  prostor i oslobodila ga raznih davanja, sredila oslobađanje 3500,00 kn pričuve, a po nalogu gradonačelnice, samo preko Upravitelja Knin d.o.o. izdvajaju se nemala sredstva za „rad“ iste udruge. Sa kolikim sredstvima grad Knin i gradske ustanove potpomažu udrugu – nismo uspjeli doznati.

Predsjednik  druge braniteljske udruge, koja iako osnovana sa humanim ciljem pomoći oboljelim braniteljima ,gotovo odmah po osnivanju bavi se isključivo jednom djelatnošću – postaje političko-radikalni desničarski medij , a vrhunac sreće predsjednika udruge (glavnog urednika) bio je ugostiti Jadranku Kosor, Ružu Tomašić, Mladena Pavkovića, Željka Huljeva, Kristinu Ćurković i Josipa Klemma. Predsjednik – glavni urednik koji je nedavno pušten iz istražnog zatvora, pritisnut dokazima priznao je pronevjeru gotovo 1,5 milijuna kuna.

Prava šteta, baš u trenutku u kojem njegov prijatelj Klemm planira osnivanje „braniteljske televizije“ i upravo kada su mogli započeti medijsku suradnju – za opće dobro.

Prava je šteta i ta što se već spomenuti predsjednik svih ovih godina nesebično zalagao i pomagao gradskim vlastima u organizaciji proslave „Oluje“.

No, zato će, po vlastitim riječima,  od iduće godine organizaciju „Oluje“ preuzeti nitko drugi nego – Josip Klemm, i to navodno u ime hrvatskih branitelja –danas su mogli čuti slušatelji HR radio Knina. ( govor Klemma možete poslušati OVDJE ).

Zar je kninska gradska vlast doista toliko nesposobna i bezidejna da nije u stanju osmisliti i organizirati dostojanstvenu proslavu neopterećenu politikom u svom gradu, već isto treba odraditi neki Josip Klemm?

Da stvar bude gora, kninska gradonačelnica nije se oglasila vezano uz izjave Klemma, kao niti njezini zamjenici.

Postavlja se pitanje –  tko ga je pozvao,  u čije ime govori Klemm i znaju li naši potešti da im netko pokušava oteti „feštu“?

 

feral, N.G.