Home Aktualno Josipa Rimac: SDP mi podmeće

Josipa Rimac: SDP mi podmeće

891
0 Shares
Merzel Lovriæ: sve su laži, obmane i politièka podmetanja
Marina Lovrić Merzel : HDZ mi podmeće

Marina Lovrić Merzel prije par mjeseci negirala je sve optužbe koje je u emisiji Nedjeljom u 2 protiv nje iznijela bivša šefica njezina kabineta Jasmina Jovev. Ona je, podsjetimo, progovorila o korupcijskim aktivnostima županice. Dvije je godine, tvrdi, po nalogu županice sudjelovala u nezakonitim radnjama kao što su izmišljanje radnih mjesta, lažni računi i kupovanje oporbenih čelnika.

„Sve su to laži, obmane i podvale, HDZ stoji iza svega. Ne mogu se pomiriti s porazom na izborima pa i dalje vode prljavu kampanju protiv mene“  prije nepunih mjesec dana pokušavala je uvjeriti javnost Sisačko-moslavačka županica.

Kninska gradonačelnica Josipa Rimac, koju već nekoliko mjeseci istražuje USKOK, otkriva novinarima Slobodne Dalmacije da je niti eventualno uhićenje ne bi previše iznenadilo.

Negirajući sve optužbe kninska gradonačelnica zaključila je kako je ona zapravo „žrtva“ smišljenih podvala, laži i obmana SDP-a koji protiv nje vodi prljavu kampanju, sa ciljem revanšizma i stvaranja  političke „protuteže“ nakon nedavno uhićenja SDP-ove županice Lovrić Merzel i podizanja optužnice protiv SDP-ovog gradonačelnika Sabe.

Josipa Rimac u svom medijskom istupu uvjerava javnost kako je njezina imovinska kartica uredno popunjena istinitim podacima, te decidirano negira ikakvo vlasništvo  stana u Zagrebu i vikendica u susjednim državama koji se navodno spominju u nekim prijavama.

Zaključuje i kako je njezin suprug branitelj koji je, poput gotovo dvije tisuće branitelja koji žive u Kninu darovnicom dobio kuću (vilu od preko 400 m2 stambenog prostora,op.a.), te da drugih nekretnina nemaju u svom vlasništvu.

Nadalje, gradonačelnica Rimac (in)direktno optužuje premijera Milanovića i vrh SDP-a, ustvrdivši kako ima utemeljene spoznaje da je „hajka“ na nju dirigirana naputkom iz same središnjice SDP-a, po kojem su se trebale pisati anonimne kaznene prijave protiv svih onih koji su nakon prošlih lokalnih izbora osvojili vlast a ne pripadaju „kukuriku“ koaliciji.

Na upit novinara kako komentira jedan detalj iz prijave da da je najskuplji ponuđač dobio posao izgradnje jednog zida u Kninu i da li je točno da su nakon toga isti izvođači nastavili radove na obiteljskoj privatnoj vili u Vodicama, kninska gradonačelnica odgovorila je: „Što se tiče navodno spornog zida, država je iskopala zemljište za crkvu na privatnoj parceli, a kad su to shvatili povukli su se i ostala je rupa. Nakon 10 godina krenulo je klizište i dopalo je nas da to saniramo uz potporu države. Tvrtka koja je radila sanaciju zgrade do tog zemljišta, na zahtjev nadzornog inženjera je napravila taj dio kroz aneks postojećeg ugovora. Početna je vrijednost radova bila 700 tisuća kuna, a u konačnici smo napravili za 480 tisuća kuna. Postavilo se pitanje postupka javne nabave, a nismo ga proveli radi žurnosti i radi toga što je to tražio nadzorni inženjer“.

O radovima na privatnoj vili u Vodicama – ni riječi.

O aferi kupovine zemljišta za kojeg je grad Knin triput uplatio iznos od 320000,00kn, dakle gotovo milijun kuna iako je nedavna sudska presuda ustvrdila da su vlasnici istog zemljišta obeštećeni početkom 80-tih godina prošlog stoljeća, Josipa Rimac kaže:

IMG_konto kartca Tomković„Pročelnik gradskog Upravnog odjela (Milivoj Rimac, op.a) stupio je u kontakt s obitelji čije je bilo zemljište gdje je određeno da će biti pročiščivač i to još prije nego što sam postala gradonačelnica. Dogovoreno je da cijena bude 12 kuna po kvadratu. Radi se o dva brata, jedan je živ, a drugi ima nasljednike, pa je trebalo napraviti dva ugovora o kupoprodaji. Sve je to radio pročelnik i donesena je odluka da se za to zemljište isplati ukupno 360 tisuća kuna na dva različita računa. Angažirali smo i odvjetnika koji je sastavio ugovore uz pročelnika i pravnika i ja sam ih potpisala. To je i plaćeno, da bi državna revizija nakon godinu dana utvrdila da su oba ugovora rađena na po 360 tisuća kuna. Mi smo nakon toga pokrenuli postupak nadoknade štete, pokušali smo to mirno riješiti s obitelji Tomković, no nismo uspjeli. Na koncu smo podnijeli kaznenu prijavu protiv bivšeg pročelnika i tog odvjetnika. Novac Gradu još nije vraćen”.

I optužbe kako je pozapošljavala članove obitelji, Josipa Rimac smatra neutemeljenim, jer kako tvrdi, kao  gradonačelnica nije bila u prilici, niti je ikoga od svojih užih članova obitelji birala i postavljala na neke vodeće funkcije.

„Ni jedno od radnih mjesta mojih sestara i zetova koji se najviše spominju u toj prijavi, nije direktorsko. Jest, moja sestra je ravnateljica Crvenog križa, no tu funkciju ne biram ja, niti u odboru koji bira ravnatelja sjedi netko od mojih suradnika“ zaključuje kninska gradonačelnica  – predsjednica županijskog Crvenog križa i zamjenica predsjednika hrvatskog Crvenog križa, (op.a.).

feral news, N.G.

 

 

 

 

 

 

0 Shares