Home Aktualno Josipa Rimac sestru želi postaviti na mjesto upraviteljice HE Golubić?

Josipa Rimac sestru želi postaviti na mjesto upraviteljice HE Golubić?

9928
0 Shares

  Kninska gradonačelnica Josipa Rimac “vedri i oblači”, zapošljava i smjenjuje u kninskom dijelu HEP-ova sustava, a sada na mjesto upraviteljice Hidroelektrane Golubić instalira svoju rođenu sestru, Mariju Čulinu Rapo.

Tako stoji u anonimnoj predstavci, garniranoj nizom primjera, upućenoj našoj redakciji. Spominje se da je prije nekoliko godina brzopotezno ishodila smjenu upravitelja kninskog pogona Elektre-Šibenik, dipl. ing. Zorana Radaka (inače političkog oponenta), navodno, jer nije bio dovoljno kooperativan oko kićenja i rasvjete Knina za Novu godinu.

U predstavci se posebno proziva direktora “Hidroelektrana na Krki” (koja obuhvaća HE Miljacka, HE Golubić i HE Jaruga), Tomislava Miletića, zbog, navodno, politički dirigirane smjene na čelu HE Golubić.

 

Od tajnice do koordinatorice

Miletiću se imputira da želi na mjesto upravitelja HE Golubić, Slavena Duila, dovesti sestru gradonačelnice Mariju Čulinu Rapo, iako ona za to nema referencije.

Marija je imenovana koordinatoricom zaštite okoliša, premda je završila stručni studij ekonomije na kninskom Veleučilištu. Čak je u Splitu upisala školu zaštite na radu kako bi imala i formalne kvalifikacije. No, jesu li one baš odgovarajuće za možebitno promaknuće u upraviteljicu HE Golubić?

Direktor Miletić nam je kazao kako je sestra gradonačelnice Marija Čulina Rapo u HEP-u još od 1995. godine, dakle, ističe Miletić, deset godina prije nego što je Josipa Rimac postala gradonačelnica.

No direktor propušta kazati da je Marija bila tek tajnica, a sada je koordinatorica, ma što to značilo.

Upravitelj HE Golubić, Slaven Duilo, prolazi kroz psihički tešku obiteljsku situaciju i trenutačno je na godišnjem odmoru.

– Nema nijedne odluke kojom sam imenovao Čulinu Rapo na mjesto upravitelja HE Golubić. Uostalom, ona još nema uvjete za obavljanje te funkcije – kazao je direktor Miletić i ponudio svoje objašnjenje glasina o novoj upraviteljici HE Golubić:

– U županiji su na djelu previranja jer su uskoro izbori, rade se liste za Sabor i sve je to u funkciji političke borbe – pokušava Miletić relativizirati turbulencije i smjene u HE.

 

Ljuta gradonačelnica

Je li Josipa Rimac doista tako moćna da čak i u HEP-u ima izravan utjecaj, ili se radi tek o pokušaju diskreditacije mlade HDZ-ove političarke u Kninu zbog nekih “osobnih računa”?

U nastojanju da sve odgovore dobijemo iz prve ruke, od gradonačelnice Rimac popili smo “jezikovu juhu”.

Našoj kolegici u Kninu Rimčeva je odbila komentirati sadržaj predstavke, optuživši Slobodnu Dalmaciju da protiv nje vodi kampanju te zaprijetila predstavkama protiv novinara.

Zoran Radak, inače vijećnik HSP-a u Gradskom vijeću Knina, potvrdio je dio priče koji se odnosio na njegovu smjenu s dužnosti upravitelja kninskog pogona Elektre.

Tvrdi da je Rimčeva “odigrala igru” preko Ante Despota (tada člana Uprave) i Ivana Mravka (tada predsjednika Uprave HEP-a) i umjesto njega za upravitelja inaugurirala pripravnika Hrvoja Jelića! Radak je ostao u HEP-u kao samostalni inženjer, s gotovo istom plaćom, samo da ne “talasa”.

Davorka Blažević, Živana Juras

U HE Golubiću samo kada se čisti otpad

Marija Čulina Rapo, zaposlena na poslovima zaštite okoliša u Upravi Hidroelektrana na Krki, demantirala je nagađanja da bi trebala preuzeti upravljanje u HE Golubić, odnosno postati koordinatorica.

– Već šest godina radim na poslovima zaštite okoliša u HE na Krki i nemam nikakvih ambicija niti sam čula nagađanja da bih trebala preuzeti HE Golubić. Zaštita okoliša mi je vrlo zanimljivo područje i namjeravam se nastaviti baviti ovim poslom. kazuje Čulina Rapo.

– Ljudi vole svašta insinuirati. Ne znam tko bi mogao plasirati takve priče, no sigurna sam da su u vezi s činjenicom da mi je sestra gradonačelnica Knina. U HE Golubić odem samo kad ondje treba očistiti otpad, kao i u ostale tri hidroelektrane – dodaje Čulina Rapo.

Pet sestara

kad-sam-podrzala-karamarka-kosor-mi-je-vratila-poklonjeni-bros-slika-607198

Kninska gradonačelnica Josipa Rimac ima četiri sestre.

Jedna sestra smjestila se u fotelju šefice lokalnoga Crvenog križa, u kojoj je dotad sjedila sadašnja gradonačelnica Josipa, druga je zaposlena u ‘Narodnim novinama’, treća je, vidimo, u HEP-u, dok četvrta ima butik.

izvor

0 Shares