Home Hrvatska Kad politika ovlada sportom dešavaju se i ovakve stvari …

Kad politika ovlada sportom dešavaju se i ovakve stvari …

288
SHARE
foto: HINA

PREDSJEDNIK Hrvatskog nogometnog saveza odgovorio je na tvrdnje Petra Skansija, zamjenika ministra Željka Jovanovića, koji je Indexu rekao da je Šuker pred više svjedoka osobno zabranio Jovanoviću sudjelovanje u protokolu dodjele nagrada nakon finala Hrvatskog kupa u Rijeci.

Šuker je u poruci Jovanoviću navodno izrekao i neke riječi koje bi mogao požaliti, i zbog kakvih u drugim zemljama odstupaju i političari i čelnici sportskih klubova. Svjedoci su kazali da je rekao kako bi radije crnom ciganu dao da dijeli pehare.

“Što se tiče navodne izjave, predsjednik Šuker to nije rekao, a više o tomu reći će uživo predstavnicima medija kada bude prilike”, odgovor je HNS-ovog glasnogovornika.

Šuker se javnosti ipak obratio, ali priopćenjem na službenim stranicama Saveza. Reakciju prenosimo u cjelosti:

Šuker: Jovanović je neprimjerena osoba da sudjeluje u svečanosti

“Pozvao sam predsjednika Republike Hrvatske, dr. sc. Ivu Josipovića na finale Hrvatskog kupa kako bi kao pokrovitelj natjecanja predao pehar pobjedniku. Bio bih najsretniji da je Predsjednik osobno to učinio, no zbog međunarodnih obaveza nije mogao sudjelovati na završnoj utakmici.

Kao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza donio sam odluku, u okviru nogometnog protokola o kojem odlučuje HNS, kako izaslanik Predsjednika, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, g. Željko Jovanović, ne može sudjelovati u ceremoniji dodjele pehara i medalja.

Doprinos g. Jovanovića hrvatskom nogometu proteklih godina isključivo se manifestirao negativnim stavom prema Hrvatskom nogometnom savezu, nogometnim dužnosnicima i hrvatskom nogometu općenito što ga čini neprimjerenom osobom da na prazniku hrvatskog nogometa, finalu Hrvatskog nogometnog kupa, sudjeluje u svečanosti dodjele pehara.

S ciljem dodatne depolitizacije Hrvatskog kupa, od iduće godine iskoristit ćemo komercijalne mogućnosti takvog natjecanja, a pehar će dodijeliti predsjednik uprave tvrtke koja će biti ponosna što sudjeluje u hrvatskom nogometu.

Ovim putem bih još jednom pohvalio navijače Rijeke na sjajnoj atmosferi na Kantridi. Čestitam NK Rijeci na osvajanju Kupa i GNK Dinamu na osvajanju Prvenstva, a sve dobronamjerne navijače i medije pozivam da svoju pažnju skrenu na nogometne terene i ignoriraju pokušaje politizacije hrvatskog nogometa.”

 

feral news / index.hr