Home Lifestyle Kakva nas moda očekuje u 2014?

Kakva nas moda očekuje u 2014?

668
0 Shares

Zimu koja je još uvijek pred nama smo dočekali u tmurnim, sivim i crnim tonovima. No, ipak proljeće i ljeto 2014 nam donose velike promjene u stilu oblačenja. Pravi obrati u paleti boja, sada se nose svjetliji i veseliji tonovi. Hit su pastelne boje, no, polako ali sigurno dolaze i kričavi tonovi. Nosi se sve prozirno, lepršavo i totalno šik ! Ovdje vas podsjećam na nosive komade, ne na umjetnine sa modnih pista.

1. Široke, raspuštene bluze i ljetni kaputići su opet IN. Prozračni, lagani i prozirni komadi odjeće odlično idu kao obleka za izlazak, ili za jednostavnu šetnju. Minimalni uzorci još uvijek vladaju, tako da je sve većinom jednobojno. Sve što je čipkasto dolazi u obzir.

2. Fantastična duljina novih suknji- nije minica, to je već izašlo iz mode. Uske, široke, pripijene ili lepršave duge suknje otkrivaju gležnjeve, toliko da se svi zamisle. Ne penje se do midi dužine, ali nije ni skroz duga koja već postaje bapska.  Moderno i u pastelnim bojama.

3. U modi ste također i ako odjenete široke hlače. Hej, pa moda se vraća ! Čak i uske hlače s bočnim atletskim prugama još uvijek dobro prolaze. Ako su hlače dubljeg struka ili jako visoke, dio do grudnjaka ostaje nepokriven, te se uz te hlače nose jako kratke majice. Ljetni stil od prošle godine se nastavlja.

4. Kaputi bez kragni također preuzimaju vodeću ulogu među jaknama i blejzerima. Kragne smo izbacili sa kaputa, no stavili smo ih na košulje. One, kao i manžete su uvijek u kontrastnim bojama, bez obzira bila košulja jednobojna ili s uzorcima.

5. Svježije proljetne večeri i jutra ćemo dočekivati u pletenim majicama i  džemperima. Oni se najbolje slažu uz dugu fluidnu suknju. Također dobro stoji uz laganu vunenu majicu okruglog izreza.

6. Ovo proljeće će nas zasigurno izbaciti iz crnine, no sljedeća zima predstavlja potpuni kontrast ovoj. Nosit će se bež boje, tonovi zemlje i kože. No, sjaj i šljokice će svemu tome donijeti dašak ženstvenosti.

7. Muški krojevi će biti jako zanimljivi ove jeseni, te će im izraziti ženski znak donijeti jarke boje, i bogate teksture tkanina. Kažu da je reljefna tkanina ove zime zakon, pa zašto ga ne poštivati?!

8. Ove godine nam je minimalizam 90-ih godina interpretiran u stilu 21-og stoljeća. Zato, prekopajte ormare i pretvorite neki stari komad u novi modni potres!

9. Protiv gore navedenog minimalizma se pojavljuje punkerski pokret. Njihova ovogodišnja tema je ”što više, to bolje”. Uz sve te stilove se također prikazuje i gejša-stil koji će se najviše očitavati ovoga ljeta.

I naravno, moj jedini ovogodišnji savjet je da pazite što stavljate na sebe, jer neki modni potresi vrlo lako postaju modni zločini. Sretna nova modna godina !

 

Autor:  Feral , K.M.

0 Shares