Home Crna kronika Kaznene prijave protiv pomoćnice ministra MZOS Ružice Beljo Lučić i dekana kninskog...

Kaznene prijave protiv pomoćnice ministra MZOS Ružice Beljo Lučić i dekana kninskog Veleučilišta Mirka Gugića

1593
SHARE

Prema neslužbenim informacijama doznajemo da je DORH-u i policiji u Kninu podnesena kaznena prijava protiv pomoćnice ministra MZOS Ružice Beljo Lučić i dekana kninskog Veleučilišta Mirka Gugića.

dekan Gugić
dekan Gugić

Feral news doznaje da se ovaj dvojac bliskih suradnika i prijatelja bivšega ministra Jovanovića tereti za neovlašteno pogodovanje, sklapanje i prikrivanje štetnog ugovora bez zakonom zahtijevanih bankovnih garancija, krivotvorenje i prikrivanje krivotvorenja službenih dokumenata, nepotizam, diskriminaciju, javno iznošenje neistina i nezakonitost u radu.

Zbog sumnje u nezakonitost rada dekana Gugića još 12. veljače obavljen upravni nadzor nad radom kninskog Veleučilišta. U međuvremenu je sve zataškano, a nalaz obavljenog nadzora nikada nije ugledao svijetlo dana. Da bi sve skupa dodatno zataškao, dekan Gugić potpuno je privatizirao Veleučilište – osobno je imenovao vlastitog sina Josipa Gugića v. d. pročelnikom odjela te smijenio većinu suradnika zamijenivši ih svojim poslušnicima i prijateljima.

Ružica Beljo Lučić
Ružica Beljo Lučić

Pomoćnica ministra Ružica Beljo Lučić istodobno je prikrila više desetina dopisa i pritužbi na rad dekana Gugića upućenih MZOS te mu, zajedno s ministrom Jovanovićem, omogućila nepotizam, diskriminaciju i progon neistomišljenika. Očekuje se da će nakon odlaska bivšega ministra Jovanovića izaći na vidjelo i brojne druge nepravilnosti koje je ostavio za sobom.

Doznajemo i da je dekan Gugić odbijao potpisati projekt inovacijskog središta vrijedan preko 80 milijuna kuna, koji je trebao biti najvredniji zamašnjak gospodarstvu Knina i donijeti nova radna mjesta. Napokon, ovaj najvredniji projekt kojim se zdušno hvalila gradska vlast odbijen je od strane Ministarstva.

 

feral news