Home Aktualno KISTANJE Direktor komunalnog osumnjičen za pogodovanje, dogovorio kupnju kombija bez javne nabave

KISTANJE Direktor komunalnog osumnjičen za pogodovanje, dogovorio kupnju kombija bez javne nabave

1146
0 Shares

Kriminalističkim istraživanjem u suradnji Policije i Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku utvrđeno je kako su osumnjičeni 67-godišnjak, kako neslužbeno doznajemo direktor komunalnog poduzeća Kistanje d.o.o., i 65-godišnjak kao predstavnik lokalne tvrtke, dogovorili kupoprodaju kombi vozila za 75 tisuća kuna. Tereti ih se da su prilagodili prethodno dogovorenu cijenu uvjetima natječaja nakon čega je provedena nabava prilikom koje je direktor komunalnog, protivno zakonu, uputio poziv samo prema trgovačkom društvu kojeg je predstavljao 65-godišnjak.

Priopćenje za medije glasnogovornika Šibensko-kninske policije prenosimo u cijelosti:

“U Službi kriminalističke policije, Odjelu gospodarskog kriminaliteta i korupcije, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjakom i 65-godišnjakom osumnjičenim za nezakonito pogodovanje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Šibeniku utvrđeno je kako su osumnjičeni 67-godišnjak, kao direktor i odgovorna osoba komunalne tvrtke sa šireg područja Knina i 65-godišnjak, kao predstavnik lokalne tvrtke, dogovorili kupoprodaju kombi vozila za 75 tisuća kuna. Cijeli postupak je odrađen od siječnja do ožujka 2020.g. na način da su prilagodili prethodno dogovorenu cijenu uvjetima natječaja, nakon čega je 67-godišnjak u postupku jednostavne nabave protivno zakonu uputio poziv samo prema trgovačkom društvu kojeg je predstavljao 65-godišnjak, te je kupoprodaja i realizirana.

Protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.”

0 Shares