Home Aktualno Knin: U vlaku uhitili Sirijce koji su se pokušali dočepati Italije

Knin: U vlaku uhitili Sirijce koji su se pokušali dočepati Italije

328
0 Shares

Na željezničkim postajama u Kninu i Perkoviću prometnici HŽ-a, policajci i carinici pronašli su čak 19 ilegalnih emigranata, a njihovo privođenje snimili su reporteri Pixsella. Među pronađenim ilegalnim emigrantima bio je i jedan dječak.

U nedjelju u 8.50 sati na kninskom kolodvoru na teretnom vlaku koji je vozio iz smjera Zagreba prema Splitu prometnik je između vagona ugledao dvojicu slijepih putnika. Zaustavio je vlak i pozvao policiju. Kako saznajemo iz policije, oni su do Knina stigli vozeći se na krovu, a otkriveni su kad su sišli, najvjerojatnije po vodu ili hranu.

Njih dvojicu su policajci odveli u kninsku policijsku postaju.  Samo jedan od dvojice imao je osobne dokumente, ali na arapskom jeziku i pismu, tako da se još ne zna njihov identitet ni državljanstvo. Pretpostavlja se da su Sirijci, barem po onome što su ih policajci za sada uspjeli razumjeti. Iz takve loše komunikacije i drugih znakova policajci su ustanovili da nisu putovali sami.

Krajnja destinacija je najvjerojatnije Italija

Isti vlak, koji je nastavio put prema Splitu, zaustavljen je u Perkoviću. U plombiranom teretnom vagonu policajci i carinici pronašli su još 17 ilegalnih imigranata, muškaraca i, pretpostavlja se, drugih članova obitelji dvojice prethodno pronađenih.

– Još uvijek se ne zna zemlja odakle dolaze ni gdje su prešli hrvatsku granicu. Najvjerojatnije će dobiti prekršajni nalog zbog ilegalnog prelaska granice i bit će vraćeni u zemlju iz koje su došli, na granični prijelaz s kojeg su ušli u Hrvatsku. Ako zatraže azil, bit će smješteni u centru za azilante – rekla nam je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Najvjerojatnije im je krajnja destinacija bila susjedna Italija navodi 24 sata

0 Shares