Home Hrvatska Kninjanin Filip Jazvić s dva gola donio pobjedu H.Dragovoljcu nad Osjekom!

Kninjanin Filip Jazvić s dva gola donio pobjedu H.Dragovoljcu nad Osjekom!

291
SHARE

Bila je to za Crne utakmica sezone, tako su je označili, ali tako su je i odigrali. Bez kompleksa i zadrške kazivali su igrači Crnih kako su individualno kvalitetniji od suparnika iz Osijeka, a sinoć su riječi pretočili u djela.

– Ako ništa ne učinimo u sljedeće četiri utakmice, niti ne zaslužujemo biti prvoligaši – kazao je kapetan Čović početkom tjedna, a momci iz Sigeta odlučili su pokazati da imaju snažne prvoligaške namjere.

Od početka utakmice krenuli su Crni silovito, dominirali utakmicom i imali sve ono što im je nedostajalo u dvobojima koji su otišli na drugu stranu; imali su prije svega agresiju, čvrsti blok, visoki pritisak, a hitar i opasan napad predvođen jučer sjajnim Filipom Jazvićem. U početnih 15-ak minuta upravo je on bio spiritus movens crnih trupa, upravo su preko njega išli sve konkretne akcije koje su mirisale na pogodak. No nakon barem tri solidne prilike, ipak (i napokon!) za Crne nije stigla kazna, već nagrada.

1:0 – Jazvić (18)

S lijeve strane je Jan Doležal odlično ubacio oštru prizemnu loptu koja je prošla središnja dva braniča, a Jazvić sa 10-ak metara desnicom pogađa za vodstvo Crnih.

Niti pogodak, međutim, nije pokrenuo momčadTomislava Rukavine koja je vrlo gledljivoj utakmici bila konstantno u podređenom položaju, a da je pogodak Doležala iz 2. minute priznat, što je gledanjem snimke i trebao biti, jer je mladi sigetski napadač nadirao iz drugog plana, dakle nije bio u zaleđu što ide na dušu pomoćniku Fejeru, Osijek je već nakon prve petine utakmice mogao preuzeti fenjer. Ovako je, ipak, dobio priliku za povratak u utakmicu, ali jedan jedini udarac u okvir vrata HD-a, onaj Cesarca, bio je daleko od bilo kakve opasnosti po nadahnutog domaćina.

Vidjeli su gosti da je vrag odnio šalu i u nastavak krenuli mnogo ozbiljnije i angažiranije prema naprijed, što se osjetilo na travnjaku, kada su priprijetili u 57. i 63. minuti, a najzreliju priliku imali su u 60., kada je Glavaš izvrtio Kluka na lijevoj strani te opasno ubacio na šest metara, no Šorša je pucao malo preko gola. Crni su potom imali mat-situaciju, Doležal je sjajno propustio loptu, Bačelić-Grgić uposlio Jazvića, no ovaj iz izgledne situacije puca pored gola. Ipak, samo tri minute kasnije rješenje dvoboja.

2:0 – Jazvić (68)

Bačelić-Grgić filigranskom je loptom rasjekao osječku obranu, u prostor je sjajno utrčao Jazvić i s vrha 16-rca desnom nogom pogodio lijevi kut nemoćnog Mikulića.

Bio je to kraj priče u Sigetu, gdje je došlo do primopredaje fenjera, Crni su stigli do treće prvenstvene, a druge domaće pobjede u kojima su oba puta oružje položili Bijelo-plavi, a oba puta egzekutor je bio Filip Jazvić. Ako Crni ostanu u ligi, a sada su na dobrome putu, uz fotografije Stjepana Spajića u klupskim prostorijama, jedan bi zid morala krasiti slika i Filipa Jazvića.

feral / sportske-jutarnji.hr /