Home Knin Kninska gradska uprava neprobojnija od “Pentagona”

Kninska gradska uprava neprobojnija od “Pentagona”

392
0 Shares

Vjerojatno će me se opet optužiti za sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji koja sustavno radi na medijskom linču. Ali kako živjeti, biti tihi građanin, a kamoli novinar, a da ne talasate?

Teško. Pogotovo, ako ste još i pod medijskom blokadom. Pogotovo, ako niste knjižničar, koji informacije dobiva na pladnju.

Da bi mediji bili objektivni, moraju baratati informacijama. Ako im se te informacije uskraćuju, posljedica je, između ostalog subjektivno pisanje temeljeno na nagađanjima. Usput, postoji i subjektivno pisanje temeljeno na kvalitetnim informacijama.

O čemu je ovaj put riječ?

download (3)Izvršena je reorganizacija gradske uprave. Od prijašnjeg broja upravnih odjela, sada imamo tri upravna odjela. S obzirom da nitko nije dobio otkaz stari pročelnici i dalje rade svoj posao. Ali sada imaju šefa viška. Supervizora. Ma, sve je to u redu. Gradonačelnica ima (valjda ima) pravo ustrojavati gradsku upravu prema svom nahođenju. Onako, kako ona misli da će biti najfunkcionalniji.

Međutim ima implikacija, koje tiču i građane Knina.

Prva. Sjećate se vijećničkog pitanja sa 5. Sjednice GV o povećanju ukupne mase plaća u članku 5. Sjednica Gradskog vijeća Grada Knina (v. na http://grad-knin.net/knin/hrvatska/5.-sjednica-gradskog-vijeca-grada-knina). Mislim kako na to pitanje nije odgovoreno kvalitetno. Teško mi je zamisliti (a, nema informacije) takav obračun kojim bi se povećanje plaća od 5% objasnilo prosječnim koeficijentom od 0,5% za povećanja plaća temeljem godina staža.

Druga. Do sada su na službenim web stranicama grada (ne huk.net, već knin.hr) bili objavljeni svi telefonski brojevi i elektronske adrese pročelnika upravnih odjela. Nova reorganizacija se odrazila i na taj portal. Sada tih telefonskih brojeva više nema. Da bi došli do kojeg od pročelnika morate zvati tajnicu gradonačelnice ili centralu. A, s obzirom da je vaš predmet kod nekog od starih pročelnika, čeka vas još jedno prespajanje.

Skinute su i dosadašnje web adrese, a ostale su samo ove tri.

Je li to praksa drugih gradova?. Manji gradovi kao Sinj, Šibenik, Imotski, Drniš, imaju te kontakt podatke. Imaju i veliki gradovi kao Split i Zagreb. To su samo oni gradovi čije sam web stranice otvorio. Ako se na ovim primjerima smije generalizirati, takve informacije možete naći na web stranicama svih hrvatskih gradova.

Osim, Knina. Je li to nova sramota za Knin? S obzirom da je lakša komunikacija sa lokalnom upravom, element i mjerilo demokracije te lokalne sredine.

Što to znači. S obzirom da nema informacija, kako to protumačiti?

Navedeni djelatnici su pretrpani poslom, pa ne žele da ih se uznemirava? Netko želi imati kontrolu komunikacije javnosti i navedenih djelatnika? Veliki brat?

S obzirom da nemam pravih informacija, nema smisla nagađati.

Valjda će netko iz gradske uprave komentirati ovu temu na upit.

 

izvor

0 Shares