Home Aktualno KOMUNALNO Upute o zaštiti vodovodnih instalacija od smrzavanja

KOMUNALNO Upute o zaštiti vodovodnih instalacija od smrzavanja

105
0 Shares

Zbog najavljenih nadolazećih nižih temperatura, koje mogu prouzrokovati smrzavanje vodomjera i vodovodnih instalacija, podsjećamo kako je potrebno na vrijeme zaštititi vašu internu vodovodnu instalaciju, te vodomjer u vodomjernom oknu, a kako bi se spriječili gubitak vode i dodatni troškovi.

Stoga, molimo vas da zidove i poklopac vodomjernog okna zaštitite postavljanjem izolacijskog materijala. Pogodan izolacijski materijal bio bi stiropor, a nikako materijali koji upijaju vodu poput kartona, spužve i tekstila. 

Također, jedan od načina zaštite je i da u vodomjerno okno postavite vreću napunjenu rastresitim izolacijskim materijalom, koja bi se prilikom očitanja ili zamjene vodomjera lako izvadila. Važno je naglasiti i da se, prilikom postavljanja zaštite vodomjera, ne služite teškim predmetima i materijalima.

Slijedeći ove savjete i dobrim poklapanjem vašeg vodomjernog okna, spriječit ćete smrzavanje i oštećenje vodomjera od niskih temperatura tijekom zimskih mjeseci, te stvaranje dodatnih troškova sanacije instalacija, odnosno zamjene vodomjera.

Podsjećamo, u ”Općim i tehničkim uvjetima isporuke vodnih usluga” Komunalnog poduzeća d.o.o. stoji kako isporučitelj ne odgovara za štetu nastalu na internoj vodovodnoj instalaciji, zbog smrzavanja dijela instalacije ili vodomjera (članak 19.), a korisnik usluge dužan je u zimskim mjesecima zaštititi vodomjer i priključak od smrzavanja (članak 24.).

0 Shares