Home Hrvatska Krenula peticija protiv Mamića!

Krenula peticija protiv Mamića!

336
SHARE
Foto: Za naš Dinamo

NASTAVLJA se akcija “antimamićeve” četvorke, Darija Šimića, Igora Bišćana, Tome Šokote i Silvija Marića. Bivši Dinamovi igrači, koji zastupaju udrugu Za naš Dinamo, u subotu su na zagrebačkom Cvjetnom trgu predstaviti novi plan za uvođenje demokracije u maksimirski klub.

Četvorka je predstavita inicijativu prikupljanja potpisa za peticiju “Jedan član – jedan glas”. Jasno je da će svojom brojnošću članovi Dinama pokušati natjerati institucije na reakciju.

Bivši kapetani Dinama rekli su nam da ovim potezom žele vratiti dušu klubu. Pozvali su sve kojima je u klub u srcu da potpišu peticiju čiji je konačni cilj povratak publike na Maksimir. Peticija će se za početak potpisivati na najfrekventnijim lokacijama u Zagrebu, a idućih tjedana akcija će se proširiti i na ostale hrvatske gradove. Najavljujući početak akcije Dario Šimić istaknuo je kako vjeruje u veliki odaziv građana koji svojim potpisom žele promjene u Dinamu. – piše index.hr

“Kad smo bili klinci svi smo imali samo jedan san – potpisati za Dinamo. Nisu svi imali sreću zaigrati pred punim Maksimirom, ali svoj san mogu ostvariti sad. Potpisom za Dinamo bit će korak bliže promjeni koju svi želimo”, naglasio je Šimić.

Poziv navijačima da podrže akciju uputio je i Igor Bišćan.

“Dinamo se mora vratiti onima kojima i pripada. Svaki novi potpis označava mali korak prema povratku duše našem klubu. Potpišite i recite da vam nije svejedno i da želite navijače na Maksimiru”, istaknuo je Bišćan.

Da se nogomet igra za i zbog navijača dodao je i Silvio Marić koji je, uz Tomislava Šokotu, pozvao sve građane da potpišu peticiju.

Bivši igrači Dinama su također pozvale simpatizere kluba da im se pridruže idućeg tjedna na Trgu bana Jelačića, Cvjetnom trgu, Trgu kralja Tomislava, Dolcu te trešnjevačkom i jarunskom placu gdje će od sutra biti postavljeni štandovi za potpis peticije. Svoj potpis građani mogu dati i online, na stranici zanasdinamo.com.hr.

“Dinamo je po zakonu udruga svih njegovih članova, ne pojedinaca, a članovi imaju pravo birati njegovo rukovodstvo i slobodno se kandidirati. Nažalost to pravo se u našem Dinamu ne poštuje, stoga svojim potpisom tražim da se svim članovima dinama, poštujući načelo jedan član jedan glas, omogući biranje uprave koja će voditi klub. Želite li povratak navijača na stadion u Maksimiru? Želite li da se ime Dinamo Zagreb ponovno izgovara s poštovanjem? Potpiši peticiju za naš Dinamo“, istaknuli su članovi inicijative.