Home Sport Liječnici bude Michaela Schumachera

Liječnici bude Michaela Schumachera

348
0 Shares

Legenda Formule 1, Michael Shumacher, već više od mjesec dana dan leži u induciranoj komi. Stanje mu je navodno stabilno, no još uvijek se ništa ne može prognozirati, kažu liječnici.  Ipak su započeli proces buđenja  iz kome.

– „Doza mu se smanjuje kako bi ga se moglo probuditi, ali to bi moglo potrajati još neko dulje vrijeme“ – rekla je glasnogovornica obitelji Sabine Kehm.

Schumacherova temperatura također je smanjena kako bi se smanjila oteklina na mozgu. Liječnici tvrde kako je često potrebno i nekoliko pokušaja da bi se nekoga sigurno i uspješno probudilo iz kome, a stručnjaci kažu kako su ovi pokušaji dobar znak.

images

Istovremeno, i istražitelji i novinari pokušavaju doznati što se zapravo dogodilo. Francuska postaja BFMTV, tako je nedavno tvrdila kako ima snimku s kamere koja je bila pričvršćena na kacigu Michaela Schumachera u trenutku nesreće na skijanju. Kažu kako je Michael do samog pada vozio dosta sporo, naletio na kamen koji je bio ispod snijega i tada je odbačen u zrak, a pri padu je udario glavom o kamen.

–       „Znamo da kvaliteta snijega nije na visokoj razini na dijelu gdje je Michael Schumacher nastradao, ali to trenutno ne analiziramo“ – rekao je vodeći istražitelj, Francuz Patrick Quincy.

Francuski istražitelji tvrde kako ne mogu točno odrediti Shumacherovu brzinu no tvrde da je pokušao u jednom trenutku skrenuti kako bi usporio. Zaključili su kako brzina nije niti bitna u konstrukciji njegove nesreće ali i potvrdili ono što se sumnjalo

– „Schumacher je izašao izvan obilježenog dijela staze, zahvatio je skijom kamen koji ga je tada odbacio i pri padu udario glavom o drugi. Michael se spustio s 2700 metara do mjesta gdje se staza razdvaja. Pratio je crvenu stazu i izletio. On je iskusan i vrlo dobar skijaš, ali otišao je nekoliko metara izvan obilježenog dijela staze, naletio je na kamen i izgubio ravnotežu.“  zaključili su istražitelji Schumacherove nesreće. Michaelova supruga Corinna i dalje moli novinare da puste i njih i liječnike na miru u ovim tešim trenucima.

P.V.

0 Shares