Home Aktualno Lokalni HDZ reagirao na postavljanje naljepnica koje veličaju četničkog vojvodu i takozvanu...

Lokalni HDZ reagirao na postavljanje naljepnica koje veličaju četničkog vojvodu i takozvanu SAO Krajinu

524
0 Shares

Gradska organizacija HDZ-a grada Knina reagirala je na postavljanje naljepnica koje veličaju četničkog vojvodu, zločinca Momčila Đujića i takozvanu SAO Krajinu po Kninu.

Reakciju lokalnog HDZ-a prenosimo u cijelosti:

Gradska organizacija HDZ-a grada Knina najoštrije osuđuje sramotan čin trenutno nepoznatog počinitelja, a kojim se lijepljenjem plakata velikosrpskog i četničkog sadržaja unio nemir među građane Knina. Ideologija koja se veliča na tim plakatima je ista ona koja je doživjela poraz i prije 80-ak godina u drugom svjetskom ratu, kao i prije 30-ak godina u Domovinskom ratu koji je završio veličanstvenom pobjedom Hrvatske vojske 5.kolovoza 1995. u VRO Oluja, kao i političkom mirnom reintegracijom hrvatskog Podunavlja 1998. godine.

Povijest bi trebala biti “učiteljica života” i ljudi bi trebali učiti iz povijesti, te je žalosno da se vrijeme Uskršnjeg blagdana po Julijanskom kalendaru koristi, umjesto za mirno obiteljsko druženje i slavlje, upravo za sramotne poruke građanima Knina. Zbog svega ovoga apeliramo na hrvatsku policiju da uloži maksimalne napore u privođenju svih odgovornih za ovaj čin, ali isto tako pozivamo sve dionike gradske vlasti i sve stranke da se ujedine u osudi ovakvih djela, jer ćemo samo na taj način pokazati da ovakve provokacije ne nailaze na plodno tlo u našem gradu i da će svi budući pokušaji ovakvih zlodjela unaprijed biti osuđeni na propast.


Predsjednik GO HDZ-a Knin
Robert Marić

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=300287032274496&id=100068796049328

0 Shares