Home Iz zemlje Milan Kujundžić: Zastava s kninske tvrđave ne pripada nijednom predsjedničkom kandidatu!

Milan Kujundžić: Zastava s kninske tvrđave ne pripada nijednom predsjedničkom kandidatu!

389
SHARE

Zastava na kninskoj tvrđavi ne pripada Josipi Rimac ni Kolindi Grabar Kitarović, ona je simbol pobjede koja pripada cijelom hrvatskom narodu, izjavio je predsjednik Hrvatske Zore i kandidat za Predsjednika RH dr.Milan Kujundžić.

Još uvijek sam u nevjerici na vijest da je gradonačelnica Knina na stranačkom predizbornom skupu hrvatsku zastavu s kninske tvrđave uručila HDZ-ovoj kandidatkinji za Predsjednicu RH, i to s porukom da je nosi sa sobom na Pantovčak, „kao simbol naše HDZ-ove hrvatske pobjede“. Kad bi bilo smiješno, mogao bih odgovoriti da se nadam da će se 25-metarska hrvatska zastava uskoro zavijoriti pred sjedištem NATO-a u Bruxellesu.
No, ovaj igrokaz ipak je ozbiljniji od toga. Obje su pokazale da ne razumiju što znači zastava na kninskoj tvrđavi! Da ne razumiju da je nitko ne smije svojatati, pogotovo ne u dnevnopolitičke svrhe.
Zasluge HDZ-u u stvaranju i oslobođenju države baš nitko ne može osporiti, to ostaje zauvijek upisano u povijest. No, nitko nema pravo ni prisvajati najsvetiji dan hrvatske povijesti, dan koji pripada cijeloj hrvatskoj naciji, svim ljudima koji su sanjali nezavisnu i slobodnu Hrvatsku, bez obzira kojoj stranci pripadali ili ne pripadali. Kao što nitko nije za stranačku pripadnost pitao hrvatske vojnike koji su oslobodili Knin i Hrvatsku.
Nije u pitanju materijalna vrijednost zastave, već njena simbolika. Neprikladnost ovog čina još više dolazi do izražaja ususret godišnjici pada Vukovara, dana kada cijela Hrvatska, što simbolički, što doslovno – treba stupati u jednoj koloni.