Home Aktualno Mirko Rašković dao ostavku na mjesto dožupana i odlazi u Sabor

Mirko Rašković dao ostavku na mjesto dožupana i odlazi u Sabor

882
foto: predsjednica.hr
0 Shares

Mirko Rašković, izabrani saborski zastupnik SDSS-a koji je istupio iz te stranke, dao je danas ostavku na mjesto zamjenika šibenskog župana kako bi sutra mogao preuzeti funkciju saborskog zastupnika, doznali smo u Uredu šibensko-kninskog župana – pise sibenik.in

– Mirko Rašković pismeno je obavijestio župana Gorana Pauka da će konzumirati svoj saborski mandat jer su funkcija zastupnika i dožupana nespojive. Danom konstituiranja Hrvatskog sabora, Rašković neće više biti zamjenik župana – kazao nam je pročelnik Ureda župana Novica Ljubičić te dodao da će to rješenje predati nadležnim tijelima.

Ministar uprave Arsen Bauk kazao nam je jučer da će Vlada, u roku 90 dana od obavijesti, raspisati izbore za dožupana iz redova srpske nacionalne manjine. Tako je opovrgnuo tvrdnje da bi Raškovićevo dobro plaćeno mjesto dožupana trebao zamijeniti njegov donedavni kolega iz SDSS-a Gojko Dmitar.

Izabrani saborski zastupnici koji su bili na funkcijama nespojivima s funkcijom saborskog zastupnika do danas u 10 sati morali su zastupnički mandat staviti u mirovanje ili poput Mirka Raškovića, u slučaju dožupana, dati funkciju.

Vodstvo SDSS-a, na čelu s Vojislavom Stanimirovićem i Miloradom Pupovcem, istaknulo je da im je opljačkan saborski mandat. Oni su u ponedjeljak došli u Knin porazgovarati s Raškovićem o kakvim je prijetnjama izvijestio javnost, ali i predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović. Rašković, međutim, nije s njima uopće razgovarao, već je ranije tog dana pismeno dao ostavku na članstvo u stranci.

Pupovac je napomenuo da će se u slučaju Raškovićeva mandata javiti nadležnim državnim organima koji bi trebali utvrditi je li se pljačka uistinu dogodila, a svaku upotrebu tog mandata u formiranju parlamentarne većine u SDSS-u će smatrati ilegalnom.

USKOK je, pak, jučer naložio policiji da provjeri saznanja u medijima u kojima su se iznosili podaci o prijetnjama te navodnoj trgovini mandatima. Pupovac je za N1 danas rekao da su ga istražitelji već kontaktirali.

– Nisam još dao iskaz, ali kada ću morati, uradit ću to u skladu sa svojim znanjem i informacijama koje su do nas dolazile, i u skladu s iskustvom naše stranke u protekla tri mjeseca, i u vrijeme i nakon kampanje – poručio je Pupovac medijima.

sibenik.in

 

0 Shares