Home Iz zemlje Mirko Rašković dao ostavku u SDSS-u: Pupovac tvrdi da se dogodila organizirana...

Mirko Rašković dao ostavku u SDSS-u: Pupovac tvrdi da se dogodila organizirana pljačka jednog mandata

1066
0 Shares

Izabrani saborski zastupnik Mirko Rašković danas je pismeno dao ostavku na članstvo u SDSS-u. Kazao je to novinarima u Kninu predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović koji je stigao u Knin da bi čuo od Raškovića odakle su stizale prijetnje prema njemu. Potpredsjednik te strane Milorad Pupovac istaknuo je, pak, da Raškovićev mandat pripada SDSS-u te da se u slučaju Mirka Rašovića dogodila organzirana pljačka jednog mandata koju će, prema njegovim riječima, morati istražiti nadležni državni organi – javlja sibenik.in

-Izgleda da na nećemo imati priliku da razloge o prijetnjama čujemo od njega. S njegovim kolegama ćemo obaviti razgovor, a danas nismo imali varijantu o njegovu izbacivanju. Ovo tijelo njega ne može izbaciti iz stranke i htjeli smo čuti njegovu priču. Moug reći da ovo nije nikakav raskol u SDSS-u. Postoji činjenica da ćemo imati jedan mandat manje, ali to ništa ne znači – kazao je Stanimirović.

Mandat koji Rašković ima osvojio je SDSS, poručio je Pupovac. Naime, Rašković je u devetoj izbornoj jedinici osvojio 2,325 glasova kao član SDSS-a zahvaljujući djelovanju stranke. Ostalih nešto manje od osam tisuća glasova ne bi mogao osvojiti da nije bilo stranke. Pupovac očekuje da mandat vrati SDSS-u.

Indicije će biti provjerene, kazao je Pupovac te dodao da će se javiti nadležnim državnim organima ako se utvrdi da se pljačka uistinu dogodila.

-Mi Raškovića nismo tretirali kao spavača, nego kao jednog od istaknutih članova. Što se s njim dogodlilo, mislili smo čuti danas, ali nismo uspjeli. Ako se već to dogodilo s njime, mi nećemo dozvoliti da se to dogodi s našim mandatom – rekao je Pupovac te istaknuo da će svoj mandat zaštititi.

Svaka upotreba Raškovićeva mandata u formiranju parlamentarne većine u SDSS-u će smatrati ilegalnom.

-Ovo je stvar države i onih koji moraju zaštititi volju građana i onih koji moraju zaštititi cjelokupan parlamentarni postupak jer ako se ovakve stvari mogu događaju, onda nema smisla provoditi izbore. Imali smo prije izbora sasvim drukčije dogovore, uključujući zadnji dan prije izborne šutnje gdje su svi pozvani da ukoliko ne uradimo izbore na pravi način, svi će imati koristi, i SDP i HDZ, a to se upravo i dogodilo – poručio je Pupovac.

 

0 Shares