Home Lokalne “MOGU I SAM, ALI ZAJEDNO SMO JAČI” – Općina Kistanje financirala opremanje...

“MOGU I SAM, ALI ZAJEDNO SMO JAČI” – Općina Kistanje financirala opremanje igraonice za djecu

555
104 Shares

“MOGU I SAM, ALI ZAJEDNO SMO JAČI” – ovom rečenicom prekjučer smo nastavili nevjerojatno dobru priču koju pričamo i živimo u našoj zajednici, stvarni smo pokazatelj kako dobra suradnja civilnog društva i lokalne vlasti i gledanje/djelovanje prema istom cilju može učiniti život kvalitetnijim i ispuniti ga zadovoljstvom. Naša priča ostvaruje se u Kistanjama već treću godinu za redom kroz projekt “Korak bliže djetetu – učimo zajedno”. Najnovije vijesti takve suradnje upravo je jučer organizirano prva faza uređenja prostora igraonice u Kistanjama.

Općina od samog početka osigurava prostor, materijale i didaktiku za rad kao i stručno vodstvo. Jučer je prostor igraonice opremljen novom pedagoški usklađenom opremom i namještajem čime ćemo boravak djece, njihove aktivnosti i učenje dovesti na viši nivo.Ovim putem zahvaljujem načelniku općine gosp. Goranu Reljiću na iznimnoj podršci i otvorenosti za nove projekte i poboljšanje javnih usluga na području općine Kistanje kao i njegovom zamjeniku Roku Antiću koji nam je i dodatno pomogao u uređenju i organizaciji.” Anita Ercegovac, predsjednica udruge Zadovoljstvo vodstva Općine, voditeljica projekta, volontera i mama bilo je više nego očito, komentari oduševljenja također pa možemo samo zamišljati kakva će tek lica djece biti u novom susretu u novoopremljenoj igraonici.

Upravo takvu priču ima Udruga za djecu “Čarobni svijet” iz Knina koja 6 godina na području Šibensko – kninske županije organizira aktivnosti prvenstveno za djecu predškolske dobi koja nisu uključena u institucionalne oblike odgoja i obrazovanja.Uz radionice u Kninu primjer dobre prakse je Općina Biskupija koja je vrlo brzo prepoznala vrijednost i kvalitetu ponuđenih sadržaja te je svojim ulaganjem i financijskom podrškom dovela do rezultata vrhunski opremljenu igraonicu sa stručnim vodstvom za djecu.

Dobar primjer vrlo brzo se primjenio i u slučaju općine Kistanje gdje je u projekt uključeno 35 djece i njihovih roditelja kroz volonterske akcije, edukacije, izlete i sve ono što može poboljšati kvalitetu života i olakšati odgoj djece.

104 Shares