Home Knin “MUĆKE” kninskog “Upravitelja”

“MUĆKE” kninskog “Upravitelja”

789
0 Shares

1381896_213715398804359_1509432865_n

Ovih dana splitska tvrtka za upravljanje „NOVI DANI“ d.o.o. poslala je jedan vrlo zanimljiv dopis suvlasnicima stambenih zgrada u Kninu. Dopis je najviše usmjeren prema jednoj zgradi koja bi uskoro trebala doći pod njihovo upravljanje, a riječ je o jednoj od većih  stambeno-poslovnih  zgrada u Kninu, ulica Dinka Šimunovića br.6, zgradi koja ima 50 stanova i jedan poslovni prostor.

U dopisu koju je suvlasnicima iste zgrade uputio direktor „Novih dana“ d.o.o. , navodi se kako imaju spoznaje, s obzirom na brojne informacije koje su dobili od raznih izvora,  kako je u tijeku masovno obilaženje i obmanjivanje suvlasnika zgrada u Kninu od strane djelatnika kninskog „Upravitelja“.

 U istom dopisu, navodi se kako nova uprava kninskog „Upravitelja“, na čelu sa novopostavljenim direktorom (DERONJA) , pokušava na sve načine natjerati suvlasnike zgrada koji su im otkazali ugovore ( povjerenje) da se vrate pod njihovu upravu.

Nadalje, u tekstu se, između ostallog,  navodi kako kninski upravitelj pri tome laže i ucjenjuje suvlasnike, sa tvrdnjama kako će zgrade koje su pod kninskim upraviteljem biti prioritetne za dobivanje državnih sredstva za obnovu .

Iskreno, i do udruge „Feral“  već neko vrijeme stižu vrlo slične informacije . Vrlo je izgledno da kninski „Upravitelj“ ucjenjuje suvlasnike  u nastojanju da što više „odbjeglih“ zgrada vrati pod svoje upravljanje.  I naravno, da ne dozvoli niti jedan odlazak nekom drugom upravitelju.

Glava ucjena je upravo ona koju navode „Novi dani“, te su time brojni suvlasnici i predstavnici suvlasnika dovedeni u zabludu i strah da se njihova zgrada neće obnoviti ukoliko prijeđu kod nekog drugog upravitelja.

Brojni Kninjani i dan-danas misle kako sredstva za obnovu zgrada izdvaja grad Knin iz davno presušene gradske blagajne.   Što naravno, nije točno – ali je (nažalost) točno da grad Knin određuje redosljed obnove, kao i izvođače radova. Drugim riječima, nakon što grad Knin dobije od države novce za obnovu, sve dalje je u “svetim” rukama naše gradonačelnice.

Tako su od prvih novaca koje je grad Knin od države dobio za obnovu, ciljano obnovljene zgrade u kojima žive uvaženiji i viđeniji kninski HDZ-ovci, a isti princip nagrađivanja i redosljeda obnove zadržan je do današnjeg dana. Sa rezervom za ucjene.

Možemo samo zaključiti  da su obnavljanje brojne zgrade koje uopće nisu trebale obnovu,vjerojatno i neke koje se uopće nisu smjele obnavljati jer su u privatnom vlasništvu,  a sa druge strane brojne zgrade koje su oštećene granatiranjem 1995.g. i u koje prodire voda u sve stanove, do dan danas nisu obnovljene.  Sumnjamo i da hoće …

0 Shares