Home Crna kronika Mirko Bistrović (HNS), načelnik općine Bednja privatne sudske sporove plaćao iz općinske...

Mirko Bistrović (HNS), načelnik općine Bednja privatne sudske sporove plaćao iz općinske blagajne !?

848
SHARE

Mirko Bistrović (HNS), načelnik općine Bednja ( Lepoglava, bit će kazneno prijavljen državnom odvjetništvu nakon što je policija nad njim dovršila kriminalističko istraživanje. Sumnjaju da je 2009. i 2010. godine zlouporabio položaj i ovlasti.

– Donio je i potpisao odluke o odobravanju financijskih sredstava za plaćanje odvjetničkih usluga u postupcima u kojima je odvjetnik zastupao osobno njega. Plaćanja su vršena sredstvima iz proračuna općine, koju je oštetio za više od deset tisuća kuna, a sebi pribavio protupravnu imovinsku korist – navodi PU varaždinska.

Mirko Bistrović za Večernji je list potvrdio da su plaćani odvjetnički troškovi, ali ističe da nije riječ o osobnim sporovima, nego u sporovima u kojima je on involviran kao načelnik.

– Postoje odluke Vijeća i Poglavarstva, prema kojima se plaćaju troškovi tužbi u kojima je općina, tj. načelnik uključen. Ne samo meni. Nisu to privatne tužbe – kaže Bistrović te dodaje da je najvjerojatnije riječ o slučaju o kojem je već mnogo pisano. Naime, Ivan Hrupački, koji je bio voditelj financija u općini premješten je na poslove komunalnog redara te ih je tužio zbog smanjenja plaće i, tvrdio je, šikaniranje.

feral news / večernji.hr /