Home Crna kronika Mirko Bistrović (HNS), načelnik općine Bednja privatne sudske sporove plaćao iz općinske...

Mirko Bistrović (HNS), načelnik općine Bednja privatne sudske sporove plaćao iz općinske blagajne !?

1134
0 Shares

Mirko Bistrović (HNS), načelnik općine Bednja ( Lepoglava, bit će kazneno prijavljen državnom odvjetništvu nakon što je policija nad njim dovršila kriminalističko istraživanje. Sumnjaju da je 2009. i 2010. godine zlouporabio položaj i ovlasti.

– Donio je i potpisao odluke o odobravanju financijskih sredstava za plaćanje odvjetničkih usluga u postupcima u kojima je odvjetnik zastupao osobno njega. Plaćanja su vršena sredstvima iz proračuna općine, koju je oštetio za više od deset tisuća kuna, a sebi pribavio protupravnu imovinsku korist – navodi PU varaždinska.

Mirko Bistrović za Večernji je list potvrdio da su plaćani odvjetnički troškovi, ali ističe da nije riječ o osobnim sporovima, nego u sporovima u kojima je on involviran kao načelnik.

– Postoje odluke Vijeća i Poglavarstva, prema kojima se plaćaju troškovi tužbi u kojima je općina, tj. načelnik uključen. Ne samo meni. Nisu to privatne tužbe – kaže Bistrović te dodaje da je najvjerojatnije riječ o slučaju o kojem je već mnogo pisano. Naime, Ivan Hrupački, koji je bio voditelj financija u općini premješten je na poslove komunalnog redara te ih je tužio zbog smanjenja plaće i, tvrdio je, šikaniranje.

feral news / večernji.hr /

0 Shares