Home Gospodarstvo i ekonomija Najbolja je prominska medica!

Najbolja je prominska medica!

395
0 Shares

O kninskom IPA-projektu već se dosta pisalo iako je trebalo i više – ipak je to projekt koji ne samo da vrijedi 16 milijuna eura (dobivenih od EU-fondova i RH), to je projekt koji je trebao prvenstveno osigurati stanovnicima Knina manje nevolja sa kanalizacijom i oborinskim vodama.

Više od dvije godine Knin se uzduž i poprijeko prekopavao, neke ulice i više puta, nešto se kao radilo. Kninjani su dvije godine uništavali svoja vozila po kamenjima,rupama i iskopima, vozili nekim obilaznicama, a čitav grad je kroz to vrijeme učestalo ostajao bez vode.  Pitanje je zapravo – da li se išta napravilo?

O kanalizaciji  danas ne treba trošiti previše riječi – dovoljno je prošetati se od kninskog poglavarstva prema „starom gradu“ ili oko trgovačkog centra Bille i Lidla, te osjetiti miomirise fekalija koji su, istina postojali i prije ovog za grad Knin krucijalnog investiranja – ali sa daleko manjim intenzitetom.

IPA-projekt i 16 milijuna doniranih eura trebali su riješiti i problem s oborinskim vodama u gradu Kninu.  No, istina je sasvim drugačija – po kninskim ulicama se  nakon svake, pa i savim uobičajene kiše stvaraju potoci i jezera, isto kao i prije pokretanja famoznog IPA-projekta kojim se gradonačelnica Josipa Rimac toliko  hvali pred nekim odabranim medijima.

U velikom dijelu grada problemi s oborinskim vodama su daleko veći nego prije, a zahvaljujući „majstorima“ koji su napravili nove nogostupe, a zidovi brojnih starih kuća počeli su upijati vodu.

No, novinara koji će pisati hvalospjeve nakon čašice prominske medice još uvijek, nažalost ima …

 

 

0 Shares