Home Knin Natjecatelji TKD DIV Knin na EP u Rumunjskoj

Natjecatelji TKD DIV Knin na EP u Rumunjskoj

532
SHARE

2Trenutno je u tijeku 7. Europsko kadetsko prvenstvo u Bukureštu, glavnom gradu Rumunjske. Na tom prvenstvu su i troje naših sugrađana (dvoje natjecatelja i trener Pinjuh).

Prvog dana natjecanje je Mateo Pratljačić poražen od reprezentativca Španjolske 2:9. Sam rezultat i nije bitan već stjecanje iskustva za buduća natjecanja.

Drugog dana je nastupila Stella Pinjuh i u prvom kolu porazila predstavnicu Bjelorusije 13:0, s prekidom u trećoj rundi. U drugom kolu je bila drama. Osim naše reprezentacije, i reprezentacije Srbije i Crne gore su navijali za Stellu. U konačnici je izgubila 2:6, ali uz interesantnu birbu. Prve dvije runde Stella je vodila 2:1. Na početku treće Ukrajinka pogađa Stellinu glavu i povela je 4:2.

U zadnjim sekundama Stella kreće maksimalno, pogađa protivnicu u glavu, no, elektronika to nije registrirala. Nakon ponovljene snimke ustanovljeno je da je Stella uputila ispravan udarac koji bi joj donio pobjedu, ali se na snimci ne vidi je li vrijeme isteklo. Nakon desetak minuta vijećanja i pregledavanja snimki suci su odlučili da udarac neće priznati.

 

Ipak, unatoč svemu, treba biti zadovoljan jer su Mateo i Stella pokazali znanje i stekli iskustvo za buduća natjecanja.