Home Knin NOVA POLITIČKA STRANKA U KNINU: ORaH Mirele Holy

NOVA POLITIČKA STRANKA U KNINU: ORaH Mirele Holy

535
foto: mojzagreb.info
0 Shares

Stranka će se zalagati za gospodarski razvoj zemlje utemeljen na recentnim znanstvenim spoznajama i na stalnom razvoju tehnoloških mogućnosti

Za povjerenika kninske podružnice ORaH-a  izabran je Frane Kopilaš. Iako još nije određen točan datum, službeno osnivanje kninske podružnice planirano je vrlo skoro, tijekom mjeseca ožujka.

Pri osnivanju podružnice, na koju se pozivaju svi zainteresirani, građanima Knina biti će predstavljen program i ciljevi ove, po jačini trenutno četvrte stranke u RH, koja iz ankete u anketu bilježi konstantan rast popularnosti.

Da trenutnoj kninskoj poziciji, ali i opoziciji neće biti lako s tvrdim ORaH-om, potvđuje za Feral news povjerenik Frane Kopilaš.

“Kninski SDP na čelu s Mirkom Antunovićem i saborski zastupnik Klarin prikupljaju jeftine političke bodove pozirajući ispred “Male Lagune” koja je zatrovana otpadnim tvarima iz DIV-TVIK-a, a novinarima mašu sudskom presudom koja se odnosi na “Veliku Lagunu” u koju se slijeva nepročišćena kanalizacija bez teških metala”, tvrdi Kopilaš.

” Nije dvojbeno da Grad Knin nije postupio po pravomoćnoj sudskoj presudi, što u cijeloj ovoj priči ne umanjuje njegovu odgovornost, ali lokalni SDP-ovci i saborski zastupnik Klarin ne usude se javno prozvati jedinog krivca za zagađenje kninskih voda teškim metalima – a to je  tvornica DIV-TVIK”,  smatra Frane Kopilaš.

Tvornica ima jedan pročišćivač koji ne može zadovoljiti trenutnu povećanu proizvodnju, te se dobar dio industrijske vode s teškim metalima otpušta u obližnje jezero iza tvornice DIV-TVIK.

Kopilaš posebno zamjera  “nonšalantno ponašanje” ministru Zmajloviću koji u tijeku afere koja ugrožava zdravlje ljudi velikog dijela Šibensko-kninske županije posjećuje Šibenik, a ne nalazi vremena posjetiti lokaciju vjerojatno najveće katastrofe iz njegovog resora udaljenu samo pedestak kilometara.

Kninska podružnica ORaH-a orjentirati će se na probleme koji “tište” građane Knina, a Kopilaš je uvjeren kako će ORaH imati snage, zajedno s Kninjanima stvoriti jednu bolju i zdraviju sredinu.

Feral, N.G.

 

0 Shares