Home Hrvatska Novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije do 19 godina starosti bit će Zoran...

Novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije do 19 godina starosti bit će Zoran Vulić, koji je u petak predstavljen na svojoj novoj dužnosti

219
0 Shares

Hrvatski nogometni savez predstavio je novog izbornika nacionalne selekcije U-19, Zorana Vulića, koji će tijekom narednih dana izabrati i svoj stručni stožer. Debitirat će u dvije prijateljske utakmice protiv odgovarajuće selekcije Engleske, koje će biti odigrane na proljeće u Engleskoj.

“Vulić je odabir vrha HNS-a i stručne komisije. Zbog blagdana održane su telefonske konzultacije, a izabran je nakon jednomjesečne analize kandidata, kojih je bilo više. Njegov izbor mora još potvrditi Izvršni odbor, a Vulić je timski igrač koji je već bio asistent Otti Bariću u Portugalu te u reprezentaciji U-21”, objasnio je tehnički direktor Hrvatskog nogometnog saveza, Romeo Jozak.

Zoran Vulić potvrdio je kako je u razgovorima s Hrvatskim nogometnim savezom pronađen zajednički interes: “Čast mi je preuzeti ovu funkciju, ispunio mi se jedan dječački, trenerski san. Očekuje se prolazak kvalifikacijske skupine, a ja vjerujem u ovu generaciju, pred njima je velika budućnost. Moje je da ih maksimalno podignem”.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, još se jednom osvrnuo na jučerašnje predstavljanje izgradnje nogometnog centra na Sveticama.

“Tražimo nešto dostojno hrvatske reprezentacije i Grada Zagreba. HNS ima svoj novac i radi transparentno, a uz potpore Uefe i Fife taj prekrasan projekt neće porezne obveznike koštati niti kune. Nismo hotelska industrija, imat ćemo dvadesetak soba da se može prespavati i nadam se da ćemo uspjeti i s izgradnjom regionalnih centara”, rekao je.

Nekoliko je riječi posvetio i izboru nacionalnog stadiona koji bi kandidirao za Europsko prvenstvo 2020. godine: “Nemam ništa protiv Splita, no moj je stav da to bude u Zagrebu. Mi moramo uskoro ponuditi svoj odgovor Uefi hoćemo li imati stadion od 55.000 mjesta”.

foto: Drago Sopta | izvor: HNS

0 Shares